Головна Новини 25-річний рецидивіст організував банду яка грабувала дітей

25-річний рецидивіст організував банду яка грабувала дітей

злочин

 злочин25-річний житель обласного центру вдруге – став «героєм» нового кримінального провадження, порушеного за фактами вимагання та численних грабежів. 

Чесною працею заробляти собі на життя молода людина не хотів. Саме тому його «трудовий» шлях позначений судимостями за вчинення майнових злочинів. Але до змін тернополянин не прагнув, навпаки, шукав нових кримінальних пригод.

Яким чином відбулося знайомство 25-річного хлопця і 14-річного школяра – поки невідомо, однак, старший на десять років товариш запропонував неповнолітньому послугу «покровителя». На мові кримінального світу – «дах».

Логічно виникає питання – навіщо це знадобилося дев’ятикласнику? Відповідь на це питання дають оперативники відділення кримінальної міліції у справах дітей. Як виявилося, дитина теж не в ладах із законом – притягувався до відповідальності за вчинення крадіжки мобільних телефонів, проте через вік покарання уникнув.

Старший товариш пообіцяв піклуватися про молодшого, запевняючи, що має зв’язки з правоохоронними органами.

За словами школяра, йому спочатку сподобалася ідея мати покровителя, але щомісячна плата в розмірі сто п’ятдесят гривень, яку вимагав старший товариш, трохи обтяжувала такі домовленості, тому що і сам просив кишенькові у батьків. Кілька місяців неповнолітній платив, але згодом став уникати зустрічі з покровителем. Росли і борги.

Але одного разу на вулиці до дев’ятикласнику підійшли невідомі. Запросили на бесіду. Кулаками і погрозами довели неповнолітнього в квартиру покровителя. Так траплялося кілька разів. Одного разу навіть мобільний телефон забрали. Зрозумівши, що самотужки вирішити конфлікт з агресивно налаштованим покровителем не вдасться, школяр все розповів батькам. Ті за допомогою звернулися до міліціонерів.

Перший заступник начальника Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Казимир Попіль newsoboz.org розповів, що вимагача затримали «на гарячому», коли той забирав у потерпілого тисячу гривень. Через кілька днів зі схожою заявою до міліції звернувся ще один постраждалий від дій хлопця. Ситуація аналогічна. За неоплачені «послуги» у нього зловмисник теж вимагав чималу суму. Практику вибивання боргів також застосовував. Більш того, під час однієї такої «бесіди» навіть ногу зламав і зуб вибив.

Підозрюваного заарештували.

Відкрито кримінальну виробництво за частиною 1 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання) і частини 2 статті 186 (грабіж).

Проводиться досудове розслідування.