Головна Новини Як у Тернополі будують водну арену, якій немає аналогів

Як у Тернополі будують водну арену, якій немає аналогів

У Тернополі реалізовують великий інфраструктурний проєкт – спортивну водну арену, якій немає аналогів в Україні. Комплекс буде приймати чемпіонат світу з веслування у 2022 році, пише shotam.info

Як повідомляють в облдержадміністрації, наразі будівництво Водної арени «Тернопіль» триває. Вже через рік тут планується проведення перших змагань міжнародного рівня. Тому оглянути на якому етапі роботи та обговорити перспективи цього колосального об’єкту приїхали представники Міжнародної Федерації каное.

Що вже зробили?

Зазначається, що будівництво та облаштування виконується в три черги. Зараз тривають роботи 1-ї черги. Вже укріпили берегову лінію габіонами, встановили кабельну електролінію, виконується поглиблення русла земснарядом, ведеться цегляна кладка і перекриття трибун, вздовж каналу і трибун прокладають асфальтовану дорогу.

«При належному фінансуванні з держбюджету, об’єкт буде повністю готовий до кінця 2021 року», – повідомив начальник управління капітального будівництва ТОДА Віктор Кузяк.

Які перспективи?

За словами технічного директора Міжнародної Федерації каное Мартіна Марінова, Тернопіль має чималі перспективи для проведення міжнародних чемпіонатів

«У Європі ми маємо чотири облаштованих канали для проведення змагань такого роду і щоразу спортсмени перебувають там. А поява нового сучасного комплексу як це дозволить нам усім урізноманітнити місця проведення змагань та відкрити для себе ваше місто і країну», – зазначив він.

Зауважимо, проект «Водна арена «Тернопіль» фінансується з державного та міського бюджетів.