Головна Новини Які водорості використовують для приготування суші

Які водорості використовують для приготування суші

Морські водорості – це загальний термін для морських овочів. Це можуть бути червоні, зелені або бурі водорості. Деякі з них навіть кальциновані. Їстівні водорості мають гладку і шовковисту текстуру. Вони можуть мати солодкий або солоний смак. У світі виявлено понад 10 000 видів морських водоростей. Їх використовують для приготування суші та інших страв японської кухні, які можна замовити на сайті https://rocosushi.com/

Ось деякі види водоростей, які найчастіще використовуються для приготування суші: 

  1. Комбу – це різновид їстівних водоростей, що також належить до сімейства ламінарії, яка є бурими водоростями і в основному поширена в районах Східної Азії. Комбу є найпоширенішим інгредієнтом у багатьох японських рецептах.
  2. Бурі водорості. Ці коричневі їстівні водорості можуть бути сирими, приготовленими або маринованими, і їх можна використовувати як гарнір до основних страв.
  3. Вакаме є основним інгредієнтом у деяких рецептах, таких як знаменитий суп місо, оскільки ця страва має злегка солодкий, але характерний та сильний смак та чудову текстуру. Вакаме також можна використовувати в салатах та інших рецептах.
  4. Норі – це різновид їстівних водоростей, що належать до сімейства червоних. Норі також переробляють у суху їжу та зазвичай використовують у різних японських рецептах, таких як суп місо та роли. Норі має сильний, але чудовий та характерний смак і аромат. Він часто використовується в суші-ролах, оскільки його зазвичай нарізають і перетворюють на листи.
  5. Хідзики – це темні короткі водорості, які додають у тушковані страви чи салати.

Історія водоростей для суші

Точно невідомо, коли водорості вперше почали вживати в їжу в Японії, але записи показують, що вони згадувалися ще у 702 році. Спочатку продукт їли вологими, але в період Едо, коли зріс попит на більш тривале зберігання, його подрібнювали і сушили на сонці, щоб створити тонкий папір, схожий на листи. На сьогоднішній день японські водорості вирощуються на фермах у холодних морях у регіонах Кюсю, Внутрішнє море Сето, Токай, Тіба та Міягі. Різні водорості можуть використовувати як суповий бульйон або приправи, а також їх варять і готують в різних формах.

Користь і шкода водоростей для суші

Морські водорості містять мало калорій і багаті на корисні для здоров’я біологічно активні сполуки, включаючи антиоксиданти, флавоноїди та фенольні сполуки. Антиоксиданти – це речовини, які можуть запобігти або відстрочити деякі типи пошкодження клітин. Морські водорості містять багато вітамінів, таких як A, D, E, C і B, омега-3 та мінералів, включаючи кальцій, калій, магній та залізо. Їстівні морські водорості також є джерелом натрію, магнію, фосфору, йоду, калію, заліза та цинку.

Оскільки морські водорості походять із океану, потрібно враховувати можливі забруднювачі у воді та поглинання важких металів. Вони містять йод, тому споживання надмірної кількості також пов’язане з ризиком і може викликати такі ж побічні ефекти, як і занадто мале споживання, наприклад, зоб і дисфункцію щитовидної залози. Дослідження також показали, що надмірне споживання йоду може спричинити тиреоїдит та папілярний рак щитовидної залози. Верхня межа безпечного споживання йоду становить 1100 мкг для дорослих, включаючи вагітних або тих, хто годує груддю. Вживання морських водоростей окремо або як харчова добавка навряд чи буде шкідливим, якщо їх їсти один або два рази на тиждень.

Як готуються морські водорості норі? 

Водорості норі ідеально підходять для приготування суші “макі”. Після збирання врожаю норі подрібнюють та змішують на дрібні шматочки, щоб створити суміш. Виробниче приміщення використовується для очищення водоростей норі та виробництва суміші. Суміш розливають у форми, сушать віялом і пресують для проходження через сушильну машину. Після цього лист норі завантажується в машину для смаження і проходить через піч для знищення бактерій в якості останнього етапу виробництва. В даний час норі висушують і упаковують, і їх може купити будь-хто і де завгодно.