Головна Новини Що ремонтуватимуть у Тернопільській громаді цього року

Що ремонтуватимуть у Тернопільській громаді цього року

Дороги, тротуари, мости, зупинки, світлофори та об’єкти благоустрою ремонтуватимуть та облаштовуватимуть цього року у Тернопільській міській територіальній громаді. Відповідні рішення прийняли під час чергового засідання виконавчого комітету міськради. Ремонти, реконструкції, встановлення та облаштування різних об’єктів житлово-комунального господарства громади вносять до так званих титульних списків, у яких зазначають, що саме і де будуть робити та вартість цих робіт. Упродовж року переліки об’єктів можуть коригуватися, залежно від наявних у бюджеті коштів та терміновості тих чи інших робіт. Так, на засіданні виконкому 13 лютого було затверджено сім титульних списків.
Найбільше коштів передбачено витратити на капітальний ремонт і реконструкцію доріг в місті – 65 мільйонів гривень.
«За ці кошти плануємо відремонтувати 22 об’єкти, – уточнив Олег Соколовський, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. – За дорученням профільної депутатської комісії додаємо до списку ще вулицю Канадську, яку робили попередні роки, щоб її добудувати. На це потрібно 6,3 мільйона гривень. Також доповнюємо перелік вулицею Лучаківського.».
На ремонт і реконструкцію об’єктів благоустрою передбачено 12 мільйонів гривень. Зокрема, планують капітально відремонтувати сходи біля фонтану «Сльози Гронського», частину вулиці Чорновола від вулиці Франка до Театрального майдану, вулицю Брюкнера, територію на схилі між готелем «Тернопіль» та набережною Тернопільського ставу та інше.
Олег Соколовський повідомив також, що на капітальний ремонт тротуарів передбачено 5 мільйонів гривень. Відремонтують цього року і міст на вулиці Замонастирській.
«Термінового ремонту потребує Горбатий міст, – зазначив Олег Соколовський. – Ми вже замовили проектно-кошторисну документацію для цього об’єкту. На ремонт плануємо витратити 2 мільйони 700 тисяч гривень. Якщо цей міст зараз не відремонтувати, то потім доведеться витрачати суму в десятки разів більшу.».
На ремонт та облаштування зупинок громадського транспорту передбачено 1 мільйон 750 тисяч гривень. Дві нові зупинки встановлять на вулиці Проектній у Тернополі, одну на вулиці Львівській біля ресторану «Монако». Ще шість зупинок облаштують у селах громади: три у Кобзарівці, дві у Малашівцях та одну у Вертелці. В інших селах – Курівцях, Чернихові, Глядках і Плесківцях – за 340 тисяч гривень оновлять вуличне освітлення.
На капітальний ремонт світлофорів у Тернополі заплановано витратити 600 тисяч гривень. Будуть відремонтовані об’єкти на вулиці Лесі Українки поблизу житлового будинку №6, на примиканні вулиць Будного- Лучаківського, на вулиці Живова в районі 24 школи, на примиканні вулиць Збаразька- Шота Руставелі.
На наступних засіданнях будуть затвердженій й інші титульні списки, зокрема, капітальних ремонтів міжквартальних проїздів та житлового фонду.