Головна Політакценти Що про страйк батьків у Космирині кажуть у Тернопільській ОДА?

Що про страйк батьків у Космирині кажуть у Тернопільській ОДА?

Ми уже розповідали про те, що жителі села Космирин, що у Бучацькому районі висунули районній владі ультиматум. Якщо не відремонтують дороги у селі, не проведуть освітлення по вулицях, то діти знову не ходитимуть на навчання. На вирішення проблем космирівці дали тиждень часу.

«17 вересня у сільському клубі відбулись збори жителів села. Районна влада просила нас з понеділка пустити дітей на навчання. Обвинувачували, що ми взяли дітей в заручники, мовляв, нічого доброго ми цим не діб’ємось. А що ми мали робити? Дивитися як страждають наші діти? Ми запитали чи довго ще над Космирином будуть знущатись. На що отримали відповідь, що ями полатають, вулиці освітять. Побачимо. Поки що наші діти ходять на навчання. Але наш ультиматум залишається в силі. Якщо за тиждень справа не зрушиться з місця, діти до школи не підуть», – розповіла Реально Надія Бубнів, голова батьківського комітету Космиринської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Ми звернулися за коментарем стосовно цієї ситуації до начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольги Зіновіївни Хоми.

«Голова районної адміністрації усе тримає під контролем. Розпочався і продовжується надалі ремонт доріг у селі. Вирішується питання із заміни дерев’яних стовпів на бетонні, щоб провести належне освітлення  вулиць. А що стосується школи. У Космирині потрібно збудувати нову школу. Для цього вже знайшли гарну ділянку. Проте є певні труднощі із місцевими жителями, котрі не хочуть поступитися тією територією. Районна влада ж не просить їх віддати просто так ту землю, а натомість пропонує іншу. Треба, щоб люди також доклалися до будови школи, це ж для їхніх же дітей», – сказала Ольга Хома.