Головна Новини Школу у Чорткові нашвидкоруч призначений “колєга” Хоптяна

Школу у Чорткові нашвидкоруч призначений “колєга” Хоптяна

Нещодавно до “Громадської Люстраційної Ради Тернопільщини” звернувся вчитель Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 із проханням допомогти відновити справедливість. Так вже сталось, що люди, звертаючись до нас, шукають правду “в останній інстанції”.
Мова йде про незаконне прийняття на роботу на посаду соціального педагога, а згодом і директора цього навчального закладу Кульчицького Р.В., люди подейкують, що цим він завдячує колишньому губернатору Тернопільської області Хоптяну В.А., з яким його поєднують міцні дружні стосунки.
Проаналізувавши документи, надані заявником, наші юристи дійшли висновку, що справді відділ освіти Чортківської РДА допустив ряд грубих порушень при прийнятті на роботу даної особи.
Так , 05.07.2011р. в період літніх канікул, в час коли в школі немає жодного учня, спеціально під Кульчицького Р.В. вводять посаду соціального педагога із оплатою праці відповідно до штатного розпису, що є розтратою державних коштів. 12.07.2011р. викладача коледжу Чортківського інституту підприємництва і бізнесу Кульчицького наказом відділу освіти Чортківської РДА переводять на посаду соціального педагога в ЗОШ №2, і в той самий день (!!!) іншим наказом відділу освіти Чортківської РДА його призначено виконувати обов”язки директора цього навчального закладу. В перший день роботи на новому місці!
12.02.2012р. його призначено директором ЗОШ І-ІІІ ст. №2, після чого розпочались “репресії” в навчальному закладі, внаслідок чого деякі вчителі звільнились з роботи, окремі учні перевелись в іншу школу.
Аналізуючи усі представлені документи, напрошується питання :
1. як людина без спеціальної фахової освіти (Кульчицький Р.В. згідно диплому про вищу освіту є вчитель історії-географії) може виконувати функції соціального педагога, в безпосередні обов”язки якого входить психокорекційна робота з учнями, що в принципі неможливо без спеціальної освіти?
2. як людина в перший день роботи в навчальному закладі може бути призначена в.о. директора цього закладу?
В діях посадових осіб відділу освіти Чортківської РДА ми вбачаємо ознаки корупції.
Саме тому нашою Громадською організацією було направлено звернення в Службу Безпеки України, Департамент освіти і науки Тернопільської ОДА та в прокуратуру Тернопільської області з проханням провести службову перевірку на предмет корупційних дій начальника відділу освіти Чортківської РДА в період 2011-2012 рр. при переведенні Кульчицького Р.В. з коледжу до ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та призначення його директором навчального закладу.
Чекаємо відповіді та реагування з боку відповідних органів та установ.
“Громадська Люстраційна Рада Тернопільщини” й надалі буде висвітлювати проблеми освіти Тернопільської області, та інформуватиме громадян.

Чи здатні освітяни побороти корупцію самостійно?… Нещодавно до “Громадської Люстраційної Ради Тернопільщини” звернув…

Опубліковано Громадська Люстраційна Рада Тернопільщини 6 квітня 2016 р.