Головна Новини Швейцарка започаткувала на Тернопільщині агротуристичне господарство

Швейцарка започаткувала на Тернопільщині агротуристичне господарство

В селі Потутори Бережанського району розташоване маленьке сільськогосподарське підприємство. Там тримають корів, роблять органічні сири та інші молокопродукти, вирощують спеції та різноманітні запашні трави.
Мова йде про Жива Земля Потутори – Zhiva Zemlya Potutory
Унікальність ферми полягає в тому, що вони ведуть своє господарство сповідуючи принципи біодинаміки – це один з напрямків екологічно чистого землеробства, що відкидає застосування штучних мінеральних добрив і отрутохімікатів, біодинамічні фермери і садівники намагаються використовувати для обробки ґрунту і рослин, а також на корм худобі тільки ті матеріали, які утворилися в процесі життєдіяльності і несуть в собі життєві сили. Напрямок сільського господарства відрізняється тим, що спочатку воно виникло як філософія і як теорія на основі курсу лекцій, прочитаних у червні 1924 року німецьким філософом Рудольфом Штайнером землевласникам Сілезії.
Крім того, там постійно відпочивають та проходять практику діти вальдорфських шкіл (школи засновані на освітній філософії Штайнера та його принципах антопософії).
Про ферму дбають Іван Бойко та швейцарка Крістін. Дітки, які приїжджають на практику, теж працюють на городі.
А сама ферма вже є готовим агротуристичнмм господарством, пише Oksana Kachurivska