Головна Новини Шахраї зняли кошти призначені для лікування 19-річного хлопця який потрапив в ДТП

Шахраї зняли кошти призначені для лікування 19-річного хлопця який потрапив в ДТП

19-річний Сергій Пелех у важкому стані після ДТП. Люди всім світом збирали гроші, аби допомогти батькам лікувати сина. Телефонні шахраї, одним дзвінком, вкрали всі гроші із картки, на яку надходила допомога.

— Я не знаю, як рука піднімається робити такі речі, але факт залишається фактом, — обуренню активістки з Монастириської Світлани Безділь, до якої родина зверталась за допомогою у зборі коштів, немає меж. — Сума, яку вкрали, невелика, бо батьки щодня знімали звідти гроші. Лише в добу на лікування йде не менше 5 тис. грн.

Кошти були на банківській картці батька. Мама Сергія чула і знала про махінації з телефонними аферистами, але до останнього не вірила, що таке може статися з нею та її рідними. Адже як можна викрасти кошти, які так потрібні для лікування її сина?
Галині зателефонували і повідомили, що хочуть скинути переказ з Польщі на лікування Сергія. Від радості, розповідає мати, у неї наче пелена на очі. Вона «на автоматі» називала все, що їй наказували на тому боці слухавки.

Карта, з якої вкрали кошти на лікування Сергія, заблокована. Родина вже відкрила нову. Мати, за порадою активістки, вже написала заяву до поліції.
Стан Сергія залишається важким, але є покращення. Після аварії, через серйозну травму голови з ураженням головного мозку, хлопець довго перебував в комі. Тижнів два тому вийшов з коми. Лікарі кажуть, що є шанс на одужання, проте процес буде дуже довгим —  до п’яти місяців. А далі, якщо все піде добре, потрібна тривала і серйозна реабілітація.

Хлопцеві лише 19 років. Жив з батьками в с. Швейків що в колишньому Монастириському районі. В ніч, коли трапилась трагедія, повертався з татом із районного центру додому, розповіла мати Галина Пелех. Водій не впорався з керуванням, і автівка з’їхала в кювет на перекинулась на дах. У салоні ВАЗ, окрім Сергія, було ще троє пасажирів. Їм теж надавали додому, але найбільше постраждав молодий водій. Діставали з понівеченого авто травмованих людей рятувальники.

— Коли я із сусідом приїхала на місце ДТП, Сергій був непритомний, лежав на боці і хрипів, — пригадує мати Галина Пелех. — Викликали швидку, медики приїхали, завезли Сергія в Монастирську. 3-4 год. він був в реанімації, потім його відправили на Тернопіль.

ДТП трапилась вночі біля с. Горішня Слобідка. Сергій із татом та пасажирами їхав додому, в Швейків.

— Є покращення стану Сергія, лікарі кажуть, що є прогрес, але близько 5 місяців триватиме лікування, — розповіла Світлана Безділь. — Родина вже витратила все, що могла. Родичі допомагали, особливо ті, що за кордоном, скинулись. Проте коштів йде дуже багато. Мати дзвонила мені, плакала. Каже, виходу немає. Хіба хату продавати, або під заставу житла брати кредит. Але як хату відберуть, не дай Бог, куди повертатись з травмованим сином?

Сергій зараз у важкому стані в Тернопільській обласній Університетській лікарні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Батьки, родина та близькі Сергія виснажені не лише морально та фізично, а й матеріально. Вони вже не знають, де брати кошти на лікування і просять допомоги усіх небайдужих.

5457 0822 7789 9501 Приват банк, Пелих Василь (батько Сергія)
Телефон для зв’язку: +38 097 086 67 34, Пелих Галина (мати Сергія).

Джерело