Головна Новини “Шанхай” у Тернополі прибрали самі підприємці

“Шанхай” у Тернополі прибрали самі підприємці

thumb_100074_photogallery_mВранці 2 липня торговці з вул. Шептицького звільнили тротуар та проїжджу частину і перейшли на запропоновані їм місця біля нового критого ринку. Продавці швидко там освоїлись і торгівля йде “повним ходом”. Скаржаться лише на відсутність стелажів,пише 20 хвилин

Попри те, що у середу, 1 липня, підприємці навідріз відмовлялись переходити на нові місця, сьогодні, 2 липня, вранці вони самі демонтували свої “точки”. А комунальники прибирали сміття з тротуару та проїжджої частини.

– Вчора приходили з міської ради і муніципальної міліції і сказали, що нам потрібно звільнити місця і перейти на територію критого ринку, – кажуть підприємці, називатися відмовляються – Тому сьогодні зранку всі почали розбирати свої “точки” і відразу йшли на нові.
Проте люди перейшли не у новий критий ринок, а на територію навколо нього. Багато продавців скаржаться, що їм немає де розкласти продукти. Біля ринку встановлено декілька стелажів з “козирком”, які призначені для бакалії. Оплата за таке місце символічна – 2 грн в день. А іншим підприємцям потрібно самостійно вирішити проблему з прилавком. Деякі продавці перенесли на нове місце свої конструкції із Шептицького.
А от ті люди, які приїжджають торгувати з навколишніх сіл, обурені тим, що повинні розкладати продукти на землі.

– От як ми маємо продавати людям цю сметану з землі? – обурюються продавці. – Вже якщо нас сюди вигнали, то хай би стелажі якісь зробили…Як запевнив директор нового критого ринку Іван Сопронюк, з часом для торгівлі на території критого ринку зроблять сприятливі умови. А от торгувати у самому приміщенні зможуть не всі.
– Торгівлю тут розпочнуть від завтра, – каже Іван Сопронюк. – Ринок розділений на оптовий та роздрібний відділ і розрахований на 123 місця. Практично всі місця уже зайняті. Вартість оренди становить 200 гривень за метр квадратний в місяць. Але у нас з підприємцями є домовленість, що перші 3 місяці вони сплачуватимуть по 150 гривень, щоб люди розторгувались.