Головна Новини Чортківчанина який разом з батьком воював в ДНР засудили до 14 років

Чортківчанина який разом з батьком воював в ДНР засудили до 14 років

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок у кримінальному провадженні за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації); процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у якому здійснювалось прокуратурою Тернопільської області.

   Зібраними у суді доказами встановлено, що навесні 2015 року вісімнадцятирічний житель міста Чорткова з метою участі у бойових діях на боці ДНР приїхав у Донецьк до свого батька, який на той час вже був активним учасником терористичної організації «Донецька народна республіка».
   З метою приховати свої злочинні наміри, вказані особи повідомили рідним, що поїхали на заробітки до Росії.
  Пройшовши на місці медичну комісію, чортківчанин отримав військову форму і вступив до військового підрозділу ДНР.
  Надалі, після відповідного військового вишколу, він одержав снайперську гвинтівку Драгунова з якою упродовж 2015-2016 років брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України, здійснюючи постріли на ураження військовослужбовців АТО, перебуваючи на дахах будинків і в окопах уздовж лінії розмежування на Донецькому напрямку.
  Завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, суд визнав жителя Тернопільщини винним в інкримінованому злочині. Йому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  Нагадаємо, що наприкінці січня 2017 року Тернопільським міськрайонним судом за участь у терористичній організації «ДНР» до такої ж міри покарання заочно засуджено батька обвинуваченого – 46-річного мешканця Тернопільщини.