Головна Новини Чортківський піцайоло опинився в Національному реєстрі рекордів України 2020

Чортківський піцайоло опинився в Національному реєстрі рекордів України 2020

Кілька днів тому відомий, донедавна чортківський піцайоло Віталій Колошиць, який нині працює у Львові, поділився на своїй сторінці у Facebook наступним постом, пише Чортків Сіті

– До «17.08» завітала керівник «Національного реєстру рекордів України» Лана Вєтрова Вєтрова та вручила особисто каталог рекордів України 2020! Ну, звичайно, без дегустації піци не обійшлось. Просто неможливо зайти в «17.08» і не скуштувати піцу!

Річ у тому, що зовсім недавно у столичному НСК «Олімпійський» відбулась презентація цього каталогу. Оскільки один з авторів рекордів, зафіксованих в каталозі, наш Віталій Колошиць, не прибув на ту оказію, нагорода, як мовиться, таки знайшла свого героя!

Нагадаємо: тоді, однієї із найспекотніших субот літа, представник НРР заміряв на центральній площі Чорткова щойно виготовлений під палючим сонцем кулінарний шедевр – найбільшу в Україні круглу піцу діаметром майже вісім з половиною метрів! На її виготовлення пішло 179 кг тіста, 48 кг соусу, 4,4 кг листя базиліку, 84 кг моцарели, 2,8 л оливкової олії.

Організаторами рекорду виступили Чортківська міська рада (Володимир Шматько), співорганізатором – піцерія Presto (Василь Батрин).