Головна Новини “Чому тіло в костюмі, а органи в тазіку?” – поліція розслідує зникнення...

“Чому тіло в костюмі, а органи в тазіку?” – поліція розслідує зникнення органів Олега Бенци в тернопільській лікарні

Олег Бенца порапив до лікарні в пятницю. В понеділок – його не стало. Заяву на відмову від розтину пише його двоюрідний брат. А мама яка могла не встигнути на похорон бо живе в США, приїхала до поховання.

Смерть в лікувальному закладі це обов’язкова причина для роботи патологоанатома. А заява мами, як близької родички, тим більше зобовязує до розтину.

Після того, як відмовили матері у розтині тіла, вона написала заяву у поліцію, там навіть порушили провадження за статею лікарська недбалість. Через місяць після поховання Анна Бенца домагається ексгумації тіла сина. Висновок шокує: діафрагма – зі слідами втручання. Немає – кишківника, шлунка, підшлункової залози, селезінки, частини печінки. І саме ці органи вражає панкреатит. А їх – немає.І тут важливо! Жодного натяку на буцімто чорних трансплантологів. Всі ці органи – не пересаджують.

“На першій судово-медичній експертизі було встановлено порушення в лікарів” – каже Олександр Богомол.

“Всі документи які були у нас в лікарні оригінали в нас вилучили. Ми що могли, те для свого колеги зробили” – каже медичний директор 2-ї міської лікарні Тернополя Станіслав Паламар.

“Відсутність реальної діагностики патологічного стану, неадекватна діагностика, відсутність досліджень, неправильне тлумачення клінічних лабораторних досліджень, неадекватна тактика клінічного лікування” – каже Дмитро Дзюба експерт клініко-експертної комісії МОЗ України.

Експерт-патологаанатом Олена Дядик на засіданні цієї ж комісії МОЗ задала шокуюче запитання: “Там була ексгумація і у мене питання до керівника відділу медичної допомоги – там не було частини органів”

Мама каже, що органи стали порохом. “Ми не можемо дати точних пояснень чому вони стали порохом, але вони стали порохом” – таке матері сказали в морзі..

Фото внутрішніх органів з моргу яке видали мамі

У висновку після першої ексгумації шокуючі дані – діафрагма зі слідами втручання, відсутні такі органи: немає кишківника, шлунка, сезелезінки, підшлункової залози,частини печінки.

“Ексгумація, яка вказує на відсутність саме тих органів, які мали би обстежити в першу чергу, з яких мали би зробити гістологічні препарати, які би дозволяли перевірити картину”, – каже адвокат потерпілої Олег Мицик.

І тут важливо уточнити, патологоанатоми ніколи самі не вирішують, робити розтин чи ні. Це визначає винятково керівник лікарні, наголошує професор медичного права і адвокат Ірина Сенюта:

“Якщо немає вказівки керівника закладу, де померла людина, вони не мали права туди дивитися, це не картинна галерея. А чому труп в костюмі, а органи в тазику – теж не ясно”.

“Були порушення при проведенні патолого-анатомічного дослідження. Вірніше як таке воно не проходило, але працівник цього бюро провів бальзамацію тіла внаслідок чого вибрав, скажемо так пропали, декілька органів з тіла Олега Бенци” – каже Олександр Богомол.

А по-суті лікарня позбулася головних доказів.

За матеріалами ТСН