Головна Новини Чому тернополяни не можуть собі дозволити поласувати виноградом?

Чому тернополяни не можуть собі дозволити поласувати виноградом?

Цьогорічна погода дарує дуже непередбачувані сюрпризи. Холодна весна, мінливе: то з дощами і холодом, то з нестерпною спекою літо дають свої результати. І вони відбиваються не лише на здоров’ї жителів Тернопільщини, а й на цінах на сезонні продукти на прилавках ринків та магазинів.

Чимало тернополян скаржаться, що не зважаючи, що час вдосталь наїстися фруктами, наситити організм вітамінами, їй цього зробити не вдається, бо не по кишені, пише За Збручем.

Незважаючи на сезон, вартість персиків на тернопільських ринках сягає 30 – 40 гривень за кілограм, а ціна винограду від 80 до 100 гривень за кілограм. Продавці кажуть: фрукти цього року на 10 – 20% дорожчі, ніж минулоріч. Серед причин – погодні перепади під час цвітіння і достигання.

«Фрукти цього року трохи дорожчі, ніж минулого. Весна була прохолодною із заморозками. Це все позначилося на врожайності. Та й в першій половині літа погода дуже нестабільна. Тому й така ситуація з цінами», – каже підприємець Ігор Лучка.

Чи знижуватимуться ціни на фрукти, наразі невідомо. За словами продавців, все залежить від урожайності. Припускають лише, що ближче до осені має подешевшати виноград. Поки що ціна цього продукту надто висока.

Софія Романська