Головна Новини Чому на Тернопільщині горять поля?

Чому на Тернопільщині горять поля?

Нарешті настала довгоочікувана спека. Та, коли одні тішаться жарким сонцем і відпочивають на пляжах, інші ліквідовують пожежі на полях, рятуючи цього річний урожай. ДСНС-ники області закликають власників полів бути обережними, адже саме від дотримань елементарних правил, залежить і урожай, і безпека життя людей. До прикладу, днями на Тернопільщині загорівся на полі ячмінь, рятувальники приклади чимало зусиль, щоб вогонь не розповсюджувався на інші поля, повідомляє За Збручем.

Основною причиною більшості займань є порушення правил безпеки, – кажуть в управлінні ДСНС у Тернопільській області. Збитки минулорічних пожеж на полях сягають чотирьох мільйонів гривень.

«Ми вкотре нагадуємо аграріям, особам, які ведуть домашнє господарство, літня спека підвищує ймовірність пожеж на полях. Минулого року під час жнивної кампанії посіви горіли 12 разів, зафіксовано 128 пожеж післяжнивних залишків. Пожежі знищили 4 одиниці збиральної техніки. А в загальному збитки склали більше 4 мільйонів гривень. Ми просимо аграріїв постійно стежити за справністю вогнегасників, а також за дотриманням всіма робітниками правил безпеки, а також за станом сільськогосподарської техніки, оскільки будь-яка несправність може бути причиною пожеж», – відзначив т. в. о начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям УДСНС в області Олександр Кудринський.

Рятувальники наголошують: категорично заборонено спалювати солому. Це не лише руйнує ґрунти, а й сприяє пожежам.

Софія Романська