Головна Новини Чоловік з Борщева не пішов служити в армію, бо не мав коштів...

Чоловік з Борщева не пішов служити в армію, бо не мав коштів на проїзд

Борщівський районний суд Тернопільської області оголосив вирок місцевому жителю, якого обвинувачували в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

За матеріалами справи, 20.06.2022 за результатами медичного огляду ВЛК чоловіка визнали придатним до військової служби за мобілізацією. Але не прибув на 9.00 хв 21.07.2022 до призовного пункту.

Обвинувачений свою провину у суді повністю визнав і пояснив свої наступним чином.

За висновком медкомісії його визнали придатним і направили у військову частину. Але там його визнали непридатним до служби в ДШВ (Десантно-штурмові війська, -ред.). Чоловік повернувся в Борщів, де знову отримав повістку щодо відправки в іншу військову частину. Через відсутність коштів на проїзд він не прибув до відділу. Крім того, через попередній висновок він помилково вважав, що взагалі є непридатним до військової служби.

Один зі свідків у суді повідомив, що в телефонному режимі, в нецензурній формі призовник сказав, що відмовляється від проходження служби по мобілізації. Після чого вирішили направити матеріали в правоохоронні органи.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України і призначив три роки позбавлення волі. Але звільнив від відбування покарання з випробуванням визначивши іспитовий строк один рік.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Джерело