Головна Новини Четверо трудівниць з Тернопільщини вирощують ліс

Четверо трудівниць з Тернопільщини вирощують ліс

Догляд за молодим лісом – одне із головних завдань у роботі лісівників. Здійснюють його вручну, ретельного доглядаючи протягом 3-4 років. Лише завдяки цьому, можна виростити високопродуктивні насадження. Тому жодне лісництво не обходиться без лісокультурниць, адже саме жіночі руки здатні виконати найтоншу, майже ювелірну роботу: посів лісового насіння в розсадниках, заготівлю й посадку живців у теплицю, догляд за сіянцями. Всю цю роботу у Коропецькому лісництві виконують чотири прекрасних жінки – трудівниці.

Ця бригада справді працює на совість. Їх робота полягає у постійній турботі про майбутній ліс. Спочатку вони проводять посів лісового насіння в розсадники, короба, потім проводять живцювання декоративних порід таких, як туя західна різних форм, ялівець козацький, самшит вічнозелений, та багато інших порід.

Цього року живцювання проведено в кількості 15 тисяч штук. Асортимент порід для озеленення налічує понад 20 видів та форм. Щорічно Коропецьке лісництво працює в напрямку збільшення асортименту.

Після цієї клопіткої роботи лісокультурниці висаджують сіянці, а потім весь сезон під відкритим небом у дощ і спеку проводять догляд за ними. Адже необхідно по кілька разів за сезон виполювати, звільняючи від надокучливих бур’янів.

Звичайно, за один день не можна побачити всі види діяльності, які доводиться виконувати лісівникам, але навіть побачене свідчить про те, що це важка праця, і тільки люди, які не байдужі до своєї справи, можуть з повною віддачою її виконувати.