Головна Новини Через приятеля 21-річний житель Тернопільщини винен банкам 70 тис. грн

Через приятеля 21-річний житель Тернопільщини винен банкам 70 тис. грн

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо уродженця одного із районів області.

Потерпілий розповів поліцейським обставини події. У протиправному він запідозрив свого приятеля з яким він винаймав квартиру в Тернополі. Зі слів заявника друг запропонував йому відкрити рахунки в різних банківських установах, аби зручніше було здійснювати розрахунок в магазинах. 21 -річний парубок погодився, однак його телефон не працював, тож знайомий запропонував встановити мобільні додатки на своєму телефоні. Вже згодом потерпілий виявив відсутність карток, а коли перевірив баланс, зрозумів, що його обшахраювали. З його кредитних карток зникло 70 000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські просять краян, ніколи ні за яких обставин не потрібно довіряти дані щодо своїх карток знайомим. Дані інформація  – конфіденційна й нею повинні володіти виключно власники банківських рахунків.