Головна Новини “Хочу до вас, хлопці”: на Тернопільщині попрощалися з 20-річним добровольцем Романом Кватюрою

“Хочу до вас, хлопці”: на Тернопільщині попрощалися з 20-річним добровольцем Романом Кватюрою

У селі Хомівка Білецької громади попрощались із 20-річним захисником України Романом Кватюрою. З початку повномасштабної війни він добровольцем пішов до Збройних сил України. Про це Суспільному повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення Тернопільського районного територіального центру комплектування Святослав Трущак.

За його словами, із червня 2023 року Роман Кватюра був гранатометником штурмового відділення. Військовослужбовець загинув під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Похорон бійця в Хомівці

Прощання з бійцем біля церкви. Фото: Суспільне Тернопіль

Попрощатися з бійцем прийшли його рідні та друзі, жителі громади і побратими. Чин похорону провели у церкві великомученика Димитрія Солунського.

Похорон бійця

Родичі загиблого бійця. Фото: Суспільне Тернопіль

Над домовиною розгорнули синьо-жовтий прапор і прочитали молитву.

Похорон бійця ЗСУ

Військовослужбовці тримають прапор над труною. Фото: Суспільне Тернопіль

“Дуже рвався до нас, казав що хоче бути штурмовиком: «Хочу бути з вами хлопці». Коли він приїхав, то був дуже радий, бо пройшов складні випробування, коли ми вибирали новобранців. Швидко доєднався до нашого колективу, я навіть не помітив різниці між молодими хлопцями та старшими”, — розповів сержант 3 штурмової бригади ЗСУ на псевдо “Бор”.

Сержант "Бор"

Захисник на псевдо “Бор”. Фото: Суспільне Тернопіль

Попрощатись із другом дитинства прийшла Ірина Сотник.

“Збирали йому на аптечку, знайшли хорошу та всім обладнану. Після того, як знайшли аптечку, він мені написав: “Дуже дякую за аптечку, вона врятувала одному хлопцеві життя”. Там не вистачало бандажу і він витягнув зі своєї аптечки бандаж”.

Похорон бійця

Ірина Сотник. Фото: Суспільне Тернопіль

Похорон Романа Кватюри

На цвинтарі. Фото: Суспільне Тернопіль

Похорон

Матері бійця передали прапор. Фото: Суспільне Тернопіль

Мама Романа Надія Новосад каже, разом із односельчанами для сина та його бригади збирали кошти на автомобіль.

“Військовим хотів бути, казав що коли закінчиться війна, то відкриє свій бізнес. Він в мене такий був, що казав: “Тобі нічого не треба знати, в мене все добре”. Казав, що зробить сюрприз. Спитала, який сюрприз. Каже: “Додому мене відпустять”. Запитую: ” А коли Рома”. А він каже: “А я тобі цього не розкажу. Це буде, як в телефоні. Бачила, як приїжджають і сюрприз роблять?”.

Матір загиблого бійця

Мама загиблого захисника Надія Новосад. Фото: Суспільне Тернопіль