Головна Новини Фільм «Барс. Незакінчена справа» – історія Народного героя України Валерія Красняна “Барса”...

Фільм «Барс. Незакінчена справа» – історія Народного героя України Валерія Красняна “Барса” виходить в онлайн-прокат

Герой фільму – відомий в Україні доброволець, “Кіборг”, військовослужбовець 107 ОБр ТрО Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року друг Барс. Командир роти “Чорні поплавки”, кавалер орденів Данила Галицького та Народний герой України.

Валерій Краснян – один із символів боротьби за Донецький аеропорт. Він пішов на фронт з Майдану. Воював у добровольчих підрозділах “Айдар”, ДУК ПС, УДА. Брав участь у боях за Степанівку, ДАП, Савур-Могилу, Піски. Один із засновників роти добровольців “Чорні поплавки”.

Окрім участі в бойових діях, Барс був керівником Центру допомоги учасникам АТО, представником президента з питань учасників АТО та радником голови Чернівецької ОДА.

У перші години повномасштабного російського вторгнення повернувся до лав Української Добровольчої Армії. Влітку 2022 вступив до 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. Учасник боїв за Київ, Харків та Харківщину. Загинув 24.11.2022 року під час виконання бойового завдання в Харківській області, підірвавшись на міні.

“Така визначна особистість як Барс безумовно заслуговує на те, щоб його історію дізнались українці. Більше того, незавершена справа Барса – здобуття повної і остаточної незалежності нашої держави, за яку він так віддано боровся і віддав своє життя, – мусить бути завершена,” – говорить режисерка фільму Марія Яремчук.

Мисткиня замислила розповісти історію Валерія Красняна у жанрі фільму-портрета. Вона малює постать і особистість героя, збираючи її зі спогадів дружини, рідних, друзів та подруг, побратимів. Адже саме так герої й залишаються у пам’яті вдячних, врятованих ними нащадків.

Вже із 1 жовтня фільм буде розміщено у вільному доступі онлайн на стрімінговій платформі Київстар ТБ за посиланнямhttps://tv.kyivstar.ua/ua/movie/6508403c5ad4210e3a2c7680-2023-bars-nezakinchena-sprava. Його можна буде дивитись всюди: вдома, в палатах госпіталів, в шкільних класах і навіть в окопах.

Автори сподіваються, що історія Барса наповнить хоробрістю не одне серце, змінить не одне життя. Бо така вона – реальність, що герої вмирають, а їх незакінчені справи потрібно завершувати.

Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.