Головна Новини У 7 людей, які отруїлись у суші барі в Збаражі, виявили сальмонельоз

У 7 людей, які отруїлись у суші барі в Збаражі, виявили сальмонельоз

В Збаражі у 7 людей, які отруїлися в закладі харчування, виявили сальмонельоз. У стаціонарі знаходиться 38 хворих, з них 15 дітей. Виявлено ще 44 контактних, з яких, лише 24 обстежились. Про це повідомила Суспільному головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксани Чайчук. У Тернополі в центрі контролю та профілактики хвороб прокоментували ситуацію отруєння людей сушами.

“Це як будь-яка бактеріальна інфекція. Вона лікується та проходить. Якщо її не лікувати, то можна залишитись носієм на все життя”, — каже Оксана Чайчук.

12 серпня у Збаражі відкрили новий суші-бар, а 13-14 серпня відвідувачі закладу звернулися до інфекційного відділення Збаразької центральної лікарні з ознаками отруєння.

“В ході епідеміологічного розслідування встановлено те, що є контактні особи, які залишались дома. Спочатку було 16 термінових повідомлень, потім кількість хворих зростала. На сьогодні, у нас на обліку стоїть 44 контактних особи, за якими встановлено нагляд та медичне спостереження. При появі симптомів, вони також будуть госпіталізовані і їм буде надаватись медична допомога. З контактних осіб — це працівники закладу ресторанного господарства, їх четверо та 40 контактних з домашніх вогнищ”, — говорить Оксана Чайчук.

На дослідження відібрали 15 продуктів, 13 із закладу та 2 із місць, де перебували хворі, а також питну воду, яка була у закладі, та воду з центрального водогону, розповіла Оксана Чайчук.

“Продукти харчування і сировини відбиралась як працівниками нашої установи, так фахівцями Держпродспоживслужби. Очікуємо на результати Держпродспоживслужби і будемо робити спільний висновок”.