Головна Новини У Чорткові піклувальники за інвалідами “піклувалися” про них з-за кордону

У Чорткові піклувальники за інвалідами “піклувалися” про них з-за кордону

pensioneryЗайву виплату державної соціальної допомоги на загальну суму 604 тис. грн виявили фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Тернопільській області – Чортківської міжрайонної держфінінспекції під час ревізії Управління соціального захисту населення Чортківської райдержадміністрації.
“Громадяни, оформлені як піклувальники за інвалідами І групи та особами, що досягли 80-річного віку, фактично не здійснювали такого догляду, оскільки перебували за межами країни, – повідомляють у прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області. – Однак вони отримали від управління компенсацію, зберегли стаж, а з державного бюджету за них зайво переказали до Пенсійному фонду України єдиний соціальний внесок. Це призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів на суму 604 тис. грн”.
Завдяки заходам, що їх вжили фінінспектори, ще до завершення ревізії вдалося забезпечити відшкодування втрат фінансових ресурсів на суму 440 тис. грн.
Матеріали ревізії передано до Чортківського МРВ Управління Служби безпеки України в Тернопільській області, а про її результати поінформовано Прокуратуру Чортківського  району.