Головна Новини У Чорткові збудують новий критий ринок та двоповерхову парковку

У Чорткові збудують новий критий ринок та двоповерхову парковку

У вівторок, 29 січня, у сесійній залі Чортківської міської ради відбулась зустріч міського голови Володимира Шматька та його заступника Романа Тимофія із підприємцями, котрі ведуть діяльність на міському комунальному ринку. Сторони обговорювали будівництво нового критого ринку, а також можливі умови співпраці з ринком «Набережний», пише Чортків City

Володимир Шматько вкотре розповів про проект нового критого комунального ринку, який планують звести на території комунгоспу. Він розрахований на 100 торгових точок. Орієнтовна вартість будівництва – 11 мільйонів гривень. Перші чотири мільйони вже виділили на останній сесії міської ради.

Також важливим є те, що біля нового ринку планують збудувати першу в місті двоповерхову парковку, котра мала би вирішити проблему вічно завантаженого трафіку на вулиці Гончара.

У свою чергу представник від ринку «Набережний» Аліна Торкіт розповіла про умови, котрі вони пропонують. На тій території вміщається близько 115 торгових точок. Розміри «боксу» варіюються від 9 до 20 кв. м. Кожен обладнаний лічильником, має власне електричне опалення, тож торговець може самотужки регулювати кількість спожитої електроенергії тощо.

Вислухавши обидві сторони, підприємці задали чимало запитань і міському голові, і представнику «Набережного». Опісля, загальним голосуванням підприємці вирішили підтримати будівництво нового комунального ринку.

Це лише перший крок до остаточного вирішення ринкового питання. І коли підприємці таки прийдуть до спільного рішення, тоді питання дофінансування (близько семи мільйонів гривень) повинні вирішити депутати міської ради на найближчій сесії.