Головна Новини У храмі села на Тернопільщині сатаністи проводили свої ритуали

У храмі села на Тернопільщині сатаністи проводили свої ритуали

Голова ягняти у старому храмі, сліди крові, лампадки, залишки алкоголю, харчів та різного непотребу – місцеві кажуть, там свої ритуали проводили сектанти.На місці працювали експерти та правоохоронці.

Як повідомляє “Звістка“, наразі з’ясовують, чи це хтось влаштував там гулянку, чи й справді безлад – справа рук секти.

1 травня до журналістів звернулася тернополянка Марина. Жінка проживає і працює у Тернополі, однак на час карантину поїхала на Борщівщину, до родичів.

“У костелі старому біля розп’яття знайшли голову барана чи ягняти. Купа крові. Чи то сатаністи жертви свої приносили… Не знаю. Люди налякані”,- зазначає вона.

Інформацію підтвердив і староста с. Турильче, що в Борщівському районі. Роман Ільєв каже, що люди шоковані та журяться, бо осквернили святиню.

“У нас в селі був проектант з Рівненщини, повертався додому – вирішив зупинитись, аби пофотографувати костел”, – розповів Роман Ільєв. – “Десь це було о 14.15. Костел – унікальна і надзвичайно красива архітектурна споруда, датована 1871 роком. Це римо-католицький костел Св. Яна Непомука. Покрівля згоріла в часи Другої світової війни”.

Храм зараз недіючий, але в 2015 р. розпорядженням голови Тернопільської обладміністрації його передали греко-католицькій громаді села. Цю культову споруду планували відновити і звершувати там Богослужіння. Адже зараз відправляють в приміщенні колишньої контори. Сама споруда і земля під нею зареєстрована за релігійною громадою УГКЦ.

“Ми зупинились з проектантом, він зробив фото фасаду костелу, а потім зайшли в середину… Двері були незачиненими – скільки замки не вішали – їх збивають”, – каже Роман Ільєв. – “В головній частині костелу – біля престолу, все було облите червоним. Стояли червоні скляні лампадки. Підійшли ближче – кров. І голова дрібної рогатої худоби. Я думаю, це ягня”.

Кров була свіжою, все навколо вказувало на те, що ягня зарубали тут, у костелі не більше доби тому. Поруч – залишки пляшок з алкоголем, канапки з червоною рибою та ікрою.

“На мою думку, це якась секта проводила ритуал”, – каже староста. – “Звернувся до райвідділу поліції. На місце виїхав керівник з заступниками і криміналістами. Все обдивились, зафіксували… Всі пляшки від спиртного, багато лампадок, залишки червоної риби, ікри, підноси, ймовірно, на яких принесли канапки. Повідомив і священника о. Івана. Він також звернувся до поліції”.