Головна Новини У Тернополі представили грандіозний проект реконструкції Старого парку (Відео)

У Тернополі представили грандіозний проект реконструкції Старого парку (Відео)

У Тернополі презентували можливий проект реконструкції Старого Парку. Як зазначив один із розробників Ярослав Брінь, ця зона є місцем громадського простору та відпочинку і паралельно це місце пам’яті, тому було важливо поєднати ці складові.

Також було проаналізовано досвід розміщення подібних комплексів у різних країнах світу. Основне завдання оновлення Старого Парку – позбавитися радянського ідеологічного стилю. Проект реконструкції відбуватиметься в три етапи, повідомляє Тернопіль 1

“Вхідна зона, яку ми наповнюємо місцями відпочинку для дорослого населення, дітей. Друга черга – реконструкція самої алеї, і третя – пагорб слави. Як таких суттєвих змін у парку не відбувається. А надалі йде обговорення”, розповідає співавтор проекту реконструкції Старого парку Ярослав Брінь.

Що ж буде на місці пагорбу слави, де раніше горів вічний вогонь – поки невідомо. Важливою умовою реконструкції є те, що це місце є пам’яткою садово-паркового мистецтва, тому про кардинальні зміни не йдеться. На головній алеї пропонують розмістити декоративні водойми та фонтани, є ідея облаштувати “Пантеон слави” у вигляді фігур воїнів з різних періодів історії України та “Музей слави”. “Ми вирішили, що в сучасному стані варто цей момент зберегти і примножити, вшанувавши пам’ять героїв української нації, які боролись за незалежність країни.

Таку мету ми переслідуємо”, каже заступник директора КП “Об’єднання Парків” Тарас Дячун. На даний момент розроблена проектно-кошторисна документація на першу чергу робіт. Проте, коли розпочнеться реконструкція – наразі сказати важко. Зазначимо, що Старий парк – це найстаріший парк міста, засаджений наприкінці XIX століття. Тут у 1901 році тут організували літній театр, де відбувалися вистави. Під час Другої світової війни старий парк було зруйновано. А вже з квітня 1944 року саме він став місцем поховання воїнів, полеглих у боях з німецько-нацистськими загарбниками.

Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KfXaScp_4lQ&w=560&h=315]