Головна Новини У річку Серет випустили рибу з парафіяльного ставка

У річку Серет випустили рибу з парафіяльного ставка

На початку липня священник у Бучацькій Єпархія УГКЦ о. Володимир Заболотний зробив хорошу справу – «вніс свою лепту в зарибнення річки Серет поблизу Білецької ГЕС» на Чортківщині. На переконання отця Володимира, «рибка правильна, вирощена в парафіяльному ставку», пише Сільський господар.

Про це він розповів на своїй сторінці у фейсбук. На допис відгукнувся навіть міський голова Чорткова Володимир Шматько: «Священник! Людина! Господар! Пишаюся Вами!! Дякую!!».  


Не були скупими на відгуки про добру справу й інші дописувачі, просили розповісти детальніше і о. Володимир розповів ще й цікаву та комічну історію: «Коли я приїхав до річки, то за столиком відпочивали сім’ї зі Сходу. Попросив, щоб зробили мені фото, бо я був сам. Вони були «трошки» здивовані, що мужчина привіз рибу і відпускає її в річку. Запах їхнього шашлика змусив мене пожартувати, мовляв, у нас є така традиція, що кожен господар раз на рік має випустити у водойму, біля якої живе, пів відра риби… Їх здивування ще збільшилося. Мені дрібничка, а їм тепер з цим жити…» – продовжив священик. 


Можливо, його добра справа теж отримає шанс на продовження? 


P.S. Вочевидь, у цій ситуації о. Володимир Заболотний пригадав часи, коли працював актором (1983–1989), а згодом і заступником директора (1989–1990) Тернопільського драматичного театру імені Тараса Шевченка поряд із відомим гумористом Грицем Драпаком. 

Василь ТОМИН