Головна Новини Учень звичайної сільської школи на Чортківщині склав мультитест з англійської на 200...

Учень звичайної сільської школи на Чортківщині склав мультитест з англійської на 200 балів

Важко пригадати, коли востаннє за п’ятнадцять років існування зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), яке в час війни замінило національне мультипредметне тестування (НМТ), школярі з чортківської «глибинки» досягали таких визначних результатів. Тож успіх срібного медаліста Пробіжнянського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів Колиндянської сільської ради Олександра ЛУЧКА не міг не привернути нашої уваги, пише Чортків Сіті. Нам пощастило поспілкуватись з батьком хлопця – Олександром Лучком-старшим. Звідки секрет синового успіху – ми одразу зрозуміли з перших слів нашої розмови: лишень учора син склав мультитест, а сьогодні далі вчиться…

Розповідає, що до складання НМТ готувався самостійно, без послуг репетиторів. Крім максимального балу з іноземної, хлопець дуже добре склав мультитест з української мови і математики – відповідно на 190 і 187 балів, допустивши всього однієї помилки з кожного предмета.

Щодо успіху з англійської, у цьому головна заслуга його вчителя Людмили Євгенівни Ковальчук та… інтернету.

Зі слів батька, десь у третьому класі син серйозно захопився грою в шахи. Одного разу якось вичитав, що всі шахісти володіють кількома іноземними мовами. Це й стало головною причиною до поглибленого вивчення англійської. Вишукував відповідні теми в інтернеті. Дивився мультфільми – спершу на українській мові з титрами латиницею, а потім безпосередньо англійською мовою. Нині Сашко вільно нею говорить, навіть розрізняє акценти – американський, австралійський тощо. Досі вивчав в основному першу з вище перелічених версій, однак після складання мультитесту взявся за британську, адже вони багато в чому різняться.

Батько також розповідає, що хлопець абсолютно не хвилювався перед іспитом і був більш упевнений у максимальній кількості з математики чи української, які у нього краще виходили у пробному тестуванні. Мабуть, десь допустив механічну помилку. Шкода, трохи не пощастило, адже міг досягти абсолютного результату.

Нині Олександр готується до вступу у Тернопільський національний педагогічний університет на іноземну філологію, щоб далі поглиблювати свої знання. Тож побажаємо йому та іншим цьогорічним випускникам успіхів у цьому. Отримані ними міцні знання ще ой як згодяться у повоєнній відбудові України.