Головна Новини «Українська команда» Тернопілля передала продукти та матраци чотирьом медзакладам краю

«Українська команда» Тернопілля передала продукти та матраци чотирьом медзакладам краю

Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує працювати.

Днями небайдужі передали продукти харчування тривалого зберігання та матраци чотирьом медичним закладам, що у Монастириськах, Гусятині, Бучачі, Теребовлі.

– Ми отримали допомогу від наших французьких партнерів Doc4Ukraine. Вони пропонують перелік продуктів та речей, які можуть передати. Наприклад, є обладнання, яке змінюють у закладах охорони здоров’я європейських країн, – зазначив лідер «Української команди» в Тернопільській області, народний депутат Микола Люшняк.  

Забрати волонтерську допомогу приїхали самі керівники медзакладів.   

– Все це обліковуємо і передаємо на склад а потім розподіляємо у відділення відповідно до потреб. Якщо є індивідуальні потреби у медикаментах, то роздаємо кожному пацієнту окремо, – розповів керівник Теребовлянської міської лікарні  Михайло Никеруй.

Окрім цього, за круглим столом волонтери, народні депутати та керівники медичних закладів обговорили виклики, з якими стикаються заклади охорони здоров’я, і шляхи їх вирішення.

– Є певні зауваження від лікарів щодо пакетів НСЗУ, згідно з якими будуть розподілятися кошти. Також обговорили, як будуть створюватися центри реабілітації, як удосконалити систему охорони здоров’я області тощо,  додав Микола Люшняк.