Головна Новини «Українська команда» передала понад 14 тонн курячого м’яса у 20 лікарень краю

«Українська команда» передала понад 14 тонн курячого м’яса у 20 лікарень краю


14 тонн курячого м’яса для лікувальних закладів області передали благодійники волонтерського штабу «Українська команда».

Таку гуманітарну допомогу для нашого краю доставили з Франції.

– Це вже не перша допомога Тернопільщині. Завдяки братам Кличкам і їхньому спілкуванню в цілому світі сьогодні усі підставляють плече Україні. Попереду є ще декілька машин. Вони роз’їдуться по різних куточках України. Зокрема, зараз багато допомоги націлено на Херсонську, Миколаївську область,  розповів народний депутат, лідер «Української команди» на Тернопільщині Микола Люшняк.  

Гуманітарну допомогу отримали понад 20 медзакладів нашого краю. Цього разу волонтери намагалися охопити всю географію. Надіслали допомогу туди, де є найбільша потреба. Наприклад, в обласну дитячу клінічну лікарню доставили 500 кілограмів курятини.

– Ця допомога є надзвичайно важлива для нашої лікарні, оскільки кожного дня у нас на лікуванні, реабілітації перебувають понад 350 дітей у всіх відділеннях. Відтак, є великі потреби у харчуванні для діток. Ми вдячні за допомогу!  наголосила заступниця генерального директора Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Марія Томашівська.

Ще пів тонни курячого м’яса отримала обласна клінічна лікарня. Щодня у медзакладі годують близько 600 пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, тож така допомога, зізнаються, вкрай необхідна.

– З цієї продукції можна зготувати каші, можна додати м’ясо до макаронів, до рису, до підливки. Вибір великий,  розповіла  виконуюча обов’язків головного шеф-кухаря в Тернопільській обласній клінічній лікарні Юлія Іванів.

Більше – у відео.