Головна Новини Тернопільську електричку проінспектувало високе начальство і жахнулося

Тернопільську електричку проінспектувало високе начальство і жахнулося

Під час інспекційної поїздки лінією Львів-Підволочиськ  виконувач обов’язків керівника філії  «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник спільно з керівним складом залізниці оглянули будівлі та споруди станцій Красне, Золочів, Підволочиськ, Тернопіль, Ходорів та інших, моторвагонне депо Тернопіль. Ряд недоліків, що їх було виявлено під час роботи, мають детально проаналізувати очільники підприємств і відповідних служб та усунути протягом найближчих тижнів.

“Я розумію ситуацію, коли ті чи інші недоліки не можна усунути швидко через брак фінансування, запчастин чи деталей, однак, коли мова йде про халатність, безгосподарність чи елементарну лінь – то це не може бути аргументом, — зазначив Іван Груник. — Постійно тримати на жорсткому контролі дотримання правил безпеки, роботи з машинами і механізмами, виконання посадових інструкцій та інструкцій з експлуатації, а особливо – беззастережне дотримання правил з охорони праці — це ті вимоги, які мають бути на постійному контролі керівництва філії, служб, підприємств і підрозділів”.

Під час огляду  вокзалів перевірили також наявність належної інформації на віконцях кас та довідкових борю, стан санвузлів, наявність та справність освітлення, безпечність енергоживлення, чистоту приміщень та благоустрій. Члени комісії також звернули увагу на облаштування та стан інфраструктури для правильного і безпечного переходу через колії, наявність попереджувальних знаків та щитів, перевірили поінформованість працівників про останні випадки травмування на залізниці.

У моторвагонному депо Тернопіль під час оперативної наради, яку провели після огляду підприємства, учасники розглянули проблемні питання, які треба вирішити для налагодження ефективної роботи з ремонту та утримання рухомого складу. Виконувач обов’язків начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник дав завдання очільникові Тернопільської дирекції залізничних перевезень та начальникам підрозділів докласти усіх зусиль, аби вже найближчим часом покращити ситуацію з наявністю тягового та моторвагонного рухомого складу для здійснення приміських пасажирських перевезень. «Я даю вам завдання зробити все можливе, аби у вихідні і святкові дні на маршрути виходили повноскладові дизель- та електропоїзди – шести-, восьми- чи десяти вагонні, — сказав керівник. — Попереду Великдень, коли нас очікує різке збільшення кількості пасажирів, особливо у приміському русі, і ми маємо забезпечити їм комфортні умови подорожі». Разом з тим на залізниці продовжать здійснювати заходи контролю для підвищення рівня оплат пасажирів за надані послуги з перевезень, для уникнення безквиткового проїзду. Відтак, з 1 квітня по залізниці вкотре стартував місячник підвищення доходності у приміських пасажирських перевезеннях.

Найближчим часом заплановано оглянути роботу й інших дільниць Львівської залізниці, а виконання наданих доручень на лінії Львів-Підволочиськ інспекційно перевірять уже за три тижні.
Нещодавно в тій самій електрчці проїхався і очільник області Степан Барна.

barna1