Головна Новини Тернопільським велосипедистам нагадують, що вони також учасники руху

Тернопільським велосипедистам нагадують, що вони також учасники руху

З кожним роком велосипедистів на дорогах стає дедалі більше, але багато з них не знають основних Правил дорожнього руху. Ми вирішили вам їх нагадати ( а декого можливо й ознайомити), аби ваше катання приносило лише користь та було безпечним.

Згідно розділу 6 Правил дорожнього руху ☝? велосипедистам дозволено:

✔️ Рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.

✔️Велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

✔️ Велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

✔️Колона велосипедистів, що рухається по проїзній частині, повинна бути розділена на групи (до 10 велосипедистів у групі) з дистанцією руху між групами 80-100 м.

✔️ Велосипедист може перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати велосипедом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.
✔️ Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.

❗️Велосипедисту забороняється??‍♂️:

 керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості – з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів;
 рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку;
рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих);
 під час руху триматися за інший транспортний засіб;
 їздити, не тримаючись за руль, та знімати ноги з педалей (підніжок);
 перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7 років, які перевозяться на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками);
 буксирувати велосипеди та буксирувати причеп, не передбачений для експлуатації з велосипедом.