Головна Новини Тернопільський фахівець розповів, як вберегтися від снігових брил, що можуть впасти з...

Тернопільський фахівець розповів, як вберегтися від снігових брил, що можуть впасти з даху

В.Гарин, страховий експерт з охорони праці ТМВ УВД ФСС України в Тернопільській області, розповів, як вберегтися від травмування сніовими брилами у Тернополі. “Зовсім недавно, проходячи в денну пору доби біля одного з будинків у центрі міста, побачив, як велика заледеніла кірка, впавши з балкона другого поверху, мало не вгодила у голову чоловікові, який проходив поряд. Лише миттєва реакція врятувала життя та здоров’я чоловіка.
А це могло статися в робочий час і вже мав би місце випадок виробничого травматизму, адже чоловік міг виконувати доручене завдання. Тому, як страховий експерт з охорони праці, хочу дати роботодавцям декілька порад, щоб вони провели бесіди з працівниками, навчання стосовно того, як уберегтися від ймовірного травмування на вулиці в зимовий період.
Найперше, варто не ходити під дахами будівель, а також під балконами, по можливості триматися на певній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.
Водіям не бажано в такий період припарковувати автотранспортні засоби біля балконів; проходячи поряд із будинком, переконатися у відсутності загрози падіння наростів льоду.
Якщо під час руху працівник почув зверху підозрілий шум – ні в якому разі не можна зупинятися, підіймати голову та реагувати на шум, бо можливо це почався схід снігу або крижаної брили.
Хочеться нагадати, що дотримання основних заходів безпеки дозволить людям уникнути фактів як виробничого, так і побутового травматизму.
Проте, якщо ж травмування людини все-таки відбулось, необхідно негайно викликати потерпілому швидку медичну допомогу. У випадку травмування працівника при виконанні трудових обов’язків, просимо потерпілого звертатися за адресою: м.Тернопіль, вул. Танцорова, 51 (будинок профспілок, 3-й поверх каб.307) відділ страхових експертів з охорони праці”.