Головна Новини Тернопільський кухар з корейським корінням вміє готувати більш ніж 20 тамтешніх страв

Тернопільський кухар з корейським корінням вміє готувати більш ніж 20 тамтешніх страв

У нього корейське прізвище, хоча він ніколи не був у Кореї. Зізнається, не планував бути кулінаром, але зараз працює шеф-кухарем в ресторані з європейським меню. Та все ж герой сюжету Т1 Новини дуже добре готує корейські страви, тамтешніх смаколиків знає більше двох десятків. Правда ласують ними лише друзі і рідня. А ще, спробували традиційну страву журналісти Т1 Новини.

У Тернополі він лише 5 місяців, має нетипову зовнішність і розмовляє суржиком. Однак найцікавіше те, що він має українське ім’я та корейське прізвище. Хоча, переконує – ніколи в Кореї не був.

“Батько в другому поколінні кореєць, тому його звуть Ігор, а мама – українка, вони познайомилися на Україні, а потім переїхали на його батьківщину”, – розповідає шеф-кухар ресторану Денис Кан.

Батьки Дениса розлучилися, коли син був ще малим. Мама переїхала до України, а батько зараз живе у Південній Кореї. Та готувати тамтешні страви Денис навчився зовсім не завдяки батькам. Хлопець розповідає, навчала його куховарити мамина подруга, яка теж має корейське коріння. Для Т1 Новини шеф-кухар місцевого ресторану готує зовсім не типову для Тернополя і України страву. Каже, має рецепт відомого там смаколика.

“Це буде теляча вирізка з капустою ким-чи. Це традиційна корейська страва”, – каже Денис.

І розповідає, страви на його так званій другій батьківщині, готують дуже гострими. Навіть викликають сльози. Тому для нас телятину шеф-кухар готує на європейський манер, тобто менше спецій.

“Вона готується дуже швидко: обсмажуємо телячу вирізку до 8 хвилин, потім прогріваємо капусту, додаємо звичайні спеції, які присутні в кожному домі. Це коріандр червоний, перець каєн, який може бути самим гострим і чорний перець”, – додає Денис.

Загалом Денис готує понад два десятка корейських страв, але вдома, для рідних. На роботі ж удосконалюється в європейській кухні. Жартує, що це для нього, як спорт і тут головне бути наполегливим і терплячим. Денис каже, у ньому українське все крім зовнішності та ім’я. Але вивчати нові смаки Кореї – не менш цікаво, ніж насолоджуватись місцевими традиційними смаколиками.

Оксана Смільська, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини