Головна Новини Тернополяни успішно виступили на чемпіонаті України з універсального бою

Тернополяни успішно виступили на чемпіонаті України з універсального бою

У Чернівцях на базі ФОК «Олімпія» відбувся чемпіонат України з універсального бою (розділи «лайт» та «класика») серед юніорів та юніорок (18-20 років), чоловіків та жінок. Понад дві сотні спортсменів з 14 областей України та міста Києва приїхали позмагатися до столиці Буковини.

Цей вид спорту називають військово-прикладним, однак на сьогодні універсальний бій є одним з видів єдиноборств, що стрімко розвиваються і дуже актуальний в Україні. Поєдинки складалися з двох етапів: подолання спеціальної смуги перешкод і бій на татамі. Спортсмени змагалися за медалі і можливість представляти нашу країну на міжнародних змаганнях з універсального бою.

Успішно виступила збірна команда Тернопільської області, здобувши понад десяток медалей різного ґатунку.

В особистому заліку серед дорослих у розділі «класика» чемпіонати стали: Віталій Адамішин, Любов Дереш та Володимир Ізанський. Срібні нагороди здобули Максим Безпалько і Вадим Остапчук, а бронзові –  Володимир Чайківський та Тарас Чорній.

Не пасли задніх наші атлети і у розділі «лайт» серед дорослих. Чемпіонство у видовищних поєдинках виборола Богдана Малищик. Друге місце посів Віталій Адамішин, а на третю сходинку піднялись Максим Безпалько і Володимир Чайківський.

Серед юніорів вдало виступила Богдана Малищик, завоювавши золоту нагороду, «срібло» ж дісталось Тарасу Чорнію та Любові Дереш.

Зазначимо, що за результатами змагань одразу сім тернопільських спортсменів виконали норму Майстра спорту України з універсального бою.

У командному заліку збірна Тернопільської області посіла четверте місце. Серед дорослих в розділі «класика» наша команда опинилась на другій сходинці п’єдесталу, а в розділі «лайт» – замкнула трійку команд-призерів.

Зазначимо, що ці змагання були відбірковими для участі у Кубок світу серед дорослих, що цьогоріч відбудеться з 1 по 6 серпня у м. Чорноморськ Одеської області.

Окрім цього високими спортивними результатами збірна команда нашої області здобула право на проведення Кубку України з універсального бою серед дорослих, що пройде 23 – 27 серпня у місті Тернополі.

До змагань спортсмени готувалися під керівництвом голови федерації універсального бою Тернопільської області Дмитра Патиковського.

Анастасія Шандригось,

студентка ІІ курсу факультету філології і журналістики ТНПУ імені Володимира Гнатюка