Головна Новини Тернополяни почали святкувати Різдво 25 грудня та розповіли причини

Тернополяни почали святкувати Різдво 25 грудня та розповіли причини

Все більше тернополян почали святкувати Різдво 25 грудня. Причини різні – через російську агресію та бажання бути єдиними із цивілізованим світом. 

Про це пишуть Тернопільські події

Тернополянка Ірина розповіла, що вже давно задумувалась святкувати 25 грудня, а війна Росії проти України змусила її остаточно перейти на цю дату. 

“Я вважаю, що головне – це не дата, а дух Різдва і те, що ми хочемо цим показати. Різдво – це про перемогу добра над злом, світла над темрявою. Для мене важливо святкувати цю дату разом із цивілізованим світом, а росіянами, які нічого спільного з Богом не мають, бо Бог – це не про масові вбивства людей, а про добро і допомогу”, – пояснила Ірина. 

Тернополянка додає, що вона не лише Різдво святкує 25 грудня, а й Миколая – 6 грудня та інші дати. Жінка зазначає, що перехід від одного календаря до іншого – це не складно, проте незручно через те, що її родичі святкують за іншим стилем. 

“До прикладу – нема святкових відправ у нашій церкві, але це не проблема – я з дітьми почала відвідувати католицький храм. Ввечі 24 грудня готую святу вечерю, так само як раніше це робила 6 січня. Бог для всіх один, незалежно від конфесії”, – каже жінка. 

Інша жителька Тернополя Ольга каже, що теж не проти святкування 25 грудня, проте якщо її церковна громада почне святкувати цю дату. 

“Я думаю перевчитись буде дуже просто, для цього не потрібні надзусилля. Думаю, що ми до цього вже йдемо і наступного року святкуватимемо разом з Європою. Тим більше читала, що більшість православних відзначають Різдво саме 25 грудня”, – каже жінка. 

Пенсіонер Віктор каже, що він теж би хотів святкувати Різдво 25 грудня. 

“Я – за, бо не хочу нічого спільного мати з тими антихристами за “порєбріка”. Треба переходити, сподіваюсь, що так і буде”, – каже Віктор Ігорович.