Головна Новини Тернополяни планують здійснити мрію 11-річної дівчинки на візку – піднятися на Говерлу...

Тернополяни планують здійснити мрію 11-річної дівчинки на візку – піднятися на Говерлу (Фото)

Саша Гребенюк живе у місті Бахмуті Донецької області й мріє піднятись на найвищу вершину України – Говерлу. Зробити це їй заважає хвороба, але здолати перешкоду дівчинці готуються допомогти у Тернополі.

Як повідомив власкор, про майбутню подію оголосили у Facebook. Зараз команда активістів соціального клубу «Мрія на всіх» закликає всіх небайдужих долучитися до благодійної ініціативи, пише Зік.

«8 липня 2018 року наша команда здійснила мрію Сергія Ткачука, який пересувається на інвалідному візку. А саме – піднятись на найвищу вершину України Говерлу. Цього року наша команда допоможе здійснити мрію Саші Гребенюк», – повідомляють активісти.

Як розповіла співорганізатор ініціативи, громадська діячка Лілія Проць, у Саші – дитячий церебральний параліч. Через хворобу дівчинка також пересувається на візку. Мешкає разом із мамою, разом вони багато подорожують, долучаються до різних акцій і підтримують людей з інвалідністю.

Мрію Саші здійснюватимуть влітку, сходження на Говерлу планують 6 липня. Зараз активісти збирають потрібні для цього кошти.

Нагадаємо, півтора десятка людей здійснили мрію Сергія Ткачука з Тернополя, який понад усе хотів побачити найвищу вершину України.

«Мрія на всіх» – так назвали проект, навколо якого об’єдналися спортсмени, музиканти, журналісти та багато інших небайдужих.

Оскільки хлопець пересувається у візку, для сходження переобладнали крісло. У ньому активісти по черзі несли хлопця. Підготовка до підйому тривала понад півроку.

Тернополяни планують, що із Сашею на Говерлу підуть й інші діти з інвалідністю. Такі справи, кажуть учасники «Мрії на всіх», роблять світ кращим.