Головна Новини Тернополянин збирається велосипедом до Атлантичного океану

Тернополянин збирається велосипедом до Атлантичного океану

Вже кілька років Степан Мортурняк має мрію – поїхати велосипедом у Португалію, щоб побачити Атлантичний океан. Свою поїздку чоловік організовує з благодійною метою.  Тренування він вже розпочав, пише 20 хвилин

Наразі щотижня виїжджає велосипедом у інше місто області.

– Кожна людина має мрію. У мене є мрія вже близько десяти років, – розповідає чоловік.

–  Я хочу здійснити поїздку до океану велосипедом. Завжди доводилось відкладати, але цього разу я впевнений, що у мене все вийде. Вирушити я планую рівно за рік з цього часу. Але підготовку почав вже тепер.

Спочатку тернополянин хотів просто побачити океан. Але вирішив, що про це має дізнатись більше людей і присвятити поїздку благодійній меті.

Їде до океану, щоб допомогти дітям

– Я думаю, що разом з тим, що я буду здійснювати свою мрію, було б добре здійснити і мрію якоїсь дитини, – каже Степан. – Я пропоную людям проїхати зі мною трохи менші дистанції та пожертвувати гроші на допомогу дітям. Поки що я шукаю людей, які б допомогли мені створити можливо благодійний фонд, або людей, яким потрібна допомога, для яких ми б могли розпочати збір коштів.

Велосипедист каже, що на поїздку для себе вже почав відкладати кошти, тому з пожертв для себе не витратить нічого.

– Чого би це мені не вартувало, я мушу це зробити, – продовжує Степан. – У Європі влітку дощі, тому я знаю, що легко не буде.

До океану понад 3 тис кілометрів

Тернополянин вже продумав свій шлях. Каже, що до узбережжя океану, що в Португалії приблизно 3 тисячі кілометрів, подорож займе приблизно два місяці. Чоловік вже понад 10 років займається спортом тому каже, що за свій фізичний стан не переживає.

Щотижня велосипедом Степан їздить у різні містечка та села області, щоб тренуватись перед найважливішою поїздкою.

– Я вже роблю додаткові тренування. Їжджу по 130 кілометрів майже щотижня, – каже він. – Їздив Велосипедом у Золочів. Звідти на Бережани і знову на Тернопіль. Я до поїздки готовий і сподіваюсь, що в мене все вийде.

Довідка

Зараз чоловік шукає можливість допомогти якомусь благодійному фонду. Якщо ви знаєте кому потрібна допомога – телефонуйте. Степан – 067-705-86-10.