Головна Новини Тарас Циклиняк у Тернополі презентує книгу “Пацани повоєнних років”

Тарас Циклиняк у Тернополі презентує книгу “Пацани повоєнних років”

“Презентація відбудеться 22 травня о 18:30 у одній із будівель, що на вулиці Родини Барвінських. Для того, аби спростити усім життя пропоную зустрітися о 18:15 біля колишнього банку “Хрещатик” (м. Тернопіль, вул. Франка, 23), – повідомляє автор.
“Із 2009 року моє життя тісно пов’язане із темою минулого рідного Тернополя. Першочергово хочу наголосити на тому, що я не історик і усі проекти до яких мав та маю стосунок є суто краєзнавчими. Що вдалося зробити і до чого був причетний? Ми створили перший в Україні вуличний макет Тернополя поч. 20ст., макет Парафіяльного костелу та Першої державної гімназії, відзняли кілька «документальних фільмів», відкрили сакральний музей у криптах архикатедри та ін. Втіленими у життям мріями щиро пишаюся та вдячний усім, хто нас підтримував та допомагав.

Кульмінацією моїх десятирічних краєзнавчих розвідок стане серія книг об’єднаних назвою «Дитинство Тернополя». Радий презентувати Вашій увазі перший том «Пацани повоєнних років». Це розповідь про долю рідного міста 1945-67 рр. Книга є наслідком співпраці із Олександр Столяров, дитячі спогади якого поміщено у першому розділі. Другий містить вибірку газетних публікацій. У виданні поміщено понад 200 світлин та рисунків. Загальний об’єм – 320 ст. Перший наклад – 300 шт.”