Головна Новини Спілка фермерів Теребовлянщини зібрала мільйон гривень на придбання апаратів ШВЛ

Спілка фермерів Теребовлянщини зібрала мільйон гривень на придбання апаратів ШВЛ

Спілка фермерів Теребовлянського району планує ще зібрати 200 тисяч. грн. на придбання апаратів штучної вентиляції легень. Теребовлянською лікарнею уже здійснено замовлення одного такого апарату, який вартує 800 тисяч грн.

На позачерговій сесії Теребовлянської міської ради прийнято програму імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних захворювань в тому числі корона вірусної хвороби (COVID-19), на реалізацію якої передбачено 1 млн. грн. з міського бюджету.

За останній тиждень придбано: антисептики для рук; дизенфікуючі засоби; одноразові рукавички, маски та респіраторні маски; безконтактні термометри, розпилювачі, біозахисні костюми та одноразові халати на суму 92 тисячі гривень. Цими засобами, відповідно до потреб, забезпечено працівників освіти, соціальної сфери, культури, комунальних підприємств Теребовлянської громади. А також у відповідь на звернення керівників первинної медицини, районної лікарні, поліції та ДСНС частину цих засобів виділено для організації роботи їх працівників.

Також виділено шкільні автобуси та розподілено їх за маршрутами для довезення медичних працівників до робочих місць та спрямовано 50 тисяч грн. з міського бюджету на закупівлю дизпалива.

З міського бюджету виділено 270 тисяч грн. на придбання медичного обладнання для центральної районної лікарні, а також – 20 тисяч – на первинну медицину для придбання тест-смужок на виявлення коронавірусу.

https://terebotg.in.ua/