Головна Новини Спортсменка з Тернопільщини встановила рекорд України

Спортсменка з Тернопільщини встановила рекорд України

Спортсменка з Тернопільщини Софія Стечишин встановила рекорд України у присіданнях. Цей результат вона показала на чемпіонаті України з пауерліфтингу.

За словами дівчини, змагалася вона серед учасників віком 16-17 років, пише Суспільне.

“Тренування у нас починається з розтяжок і розминки, щоб підготувати тіло до навантаження. Без розминки дуже велика ймовірність травмуватися”.

Софія Стечишин

Софія Стечишин. Суспільне Тернопіль

Софія займається пауерліфтиногом півтора року.

“Я дуже очікувала цих змагань. На перші свої змагання я поїхала минулого року у листопаді, тоді емоції переповнювали. Я хотіла пережити такий момент. Підготовка була нелегкою. Був трохи страх, особливо, коли я дізналася, що вага, з якою я присідатиму, буде рекордною. То ж для мене було вкрай важливо, показати хороший результат, присісти так, як я присідала на тренуваннях”.

До змагань дівчину готував тренер Дмитро Шпак.

“Рекорд був встановлений саме у присіданнях. Попередній рекорд був з вагою 110 кілограмів. Ми підготувалися і без ризику пішли на 112. Доволі впевнено впоралися із цією вагою. Починаємо підготовку до змагань за 3 місяці. Спочатку період на витримку, потім – силовий період. Вкінці йде вихід на пік сили, щоб підготуватися до змагань”.

Дмитро Шпак

Дмитро Шпак. Суспільне Тернопіль

Софія розповідає: до пауерліфтингу грала у волейбол, має нагороди.

Софія Стечишин

Нагороди спортсменки. Суспільне Тернопіль

“Найзначніша медаль – з чемпіонату України. Це була дитяча ліга, серед дівчат 2006 року народження, ми здобули перше. Є ще дві медалі з чемпіонату України з пауерліфтингу, він відбувся недавно. Я виступала у двох номінаціях: пауерліфтинг і жим лежачи”.

Софія Стечишин

Софія Стечишин. Суспільне Тернопіль

Нині Софія готується до змагань “Кубок миру”, які відбудуться у вересні на Київщині.

“Cама не зрозуміла, як увійшла в той спорт, попробувала себе в жимі. Тренер каже, давай спробуємо пожати більше. Я попробувала і вийшло. Це те, що мені дуже подобається. Не знаю, як мені вже вийде з навчанням. Чи буде змога тренуватися, як тут, але постараюся”.

Дівчина каже: майбутнє планує пов’язати з пауерліфтингом і військовою службою.