Головна Новини Сергій Надал звернувся до українських заробітчан: «Прошу Вас ЗНОВУ допомогти своїм рідним...

Сергій Надал звернувся до українських заробітчан: «Прошу Вас ЗНОВУ допомогти своїм рідним та близьким – залишайтеся дома»

Міський голова Тернополя Сергій Надал виступив з відеозверненням, у якому закликав заробітчан і туристів, які повернулися в Тернопіль та Тернопільську область залишатися вдома. Вони мають ще раз допомогти своїм рідним та близьким.

Дійте мудро, дотримуйтесь двотижневої самоізоляції

У ці дні до Тернополя та до міст та сіл області повертаються тисячі наших заробітчан та туристів. На превеликий жаль, на центральному рівні не забезпечено їх реєстр та ізоляцію на 14 днів. На місцевому рівні влада не має ані повноважень ані можливостей для цього. Тому мер Тернополя Сергій Надал закликав всіх, хто прибув в Україну діяти мудро та залишатися на обсервацію дома щоб перервати ланцюжок поширення коронавірусу.

«Звертаюсь до українців, котрі нещодавно повернулися з-за кордону, і до тих, хто продовжує повертатись щодня. Ви завжди допомагали своїм рідним та близьким, допомагали грошима і продуктами. Переживали за них. Будучи трудовими мігрантами далеко від своїх родин ви робили для них усе, що могли. Ви допомагали рідним, допомагали Тернополю і Україні.

Сьогодні ви повертаєтесь з країн, де складна епідемічна ситуація. Ваша подорож додому часто є справжнім випробуванням і ризиком для вашого здоров’я. Транспорт і обставини створюють особливу загрозу зараження вірусом. Я вас прошу – дотримуйтесь найжорсткішого карантину та самоізоляції», – заявив Сергій Надал.

За його словами, сьогодні наші заробітчани можуть зробити ще більший подарунок для своїх рідних та близьких – через самоізоляцію зупинити поширення коронавірусу.

«Не наражайте на небезпеку своїх батьків, дітей, рідних і близьких, сусідів. Ви допомагали їм стільки років. Допоможіть і сьогодні. Залишайтесь вдома. Два тижні самоізоляції перервуть ймовірний ланцюжок поширення вірусу і врятують життя вашим рідним», – йдеться у зверненні мера.

Як мають діяти тернополяни, які повернулися з-за кордону

Міський голова озвучив алгоритм, за яким мають діяти тернополяни, які прибули з-за кордону.

  • По-перше, зареєструйтеся у сімейного лікаря за телефоном чи скористайтесь гарячою лінією після повернення із-за кордону. Повідомте про Ваше місце перебування.
  • По-друге, мінімум 14 днів залишайтеся у самоізоляції.
  • По-третє, при появі перших симптомів хвороби зверніться телефоном до лікаря або на гарячу лінію.

Якщо в українців, які повернулися з-за кордону, не має у Тернополі сімейного лікаря, це не має викликати у них жодних проблем. Що робити у такому випадку:

  • Зателефонуйте на номер гарячої лінії 098 441 59 81. Тоді натисніть цифру «3». Вам нададуть контакти лікаря, який Вас консультуватиме.