Головна Новини Село на Тернопільщині відзначило 555-річчя

Село на Тернопільщині відзначило 555-річчя

У селі Стегниківці Байковецької громади відсвяткувалиі ювілей  першої писемної згадки про село, 120-ту річницю храму Різдва Пресвятої Богородиці Марії та 27-у річницю Незалежності України.

Розпочали свято з божественної літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Марії. Її своїм співом прикрашав народний аматорський лемківський хор районного будинку культури м. Монастириська під керівництвом Василя Барана, уродженця Стегниківців.

Опісля на місцевому стадіоні пройшов турнір з міні-футбол між вуличними командами «Центр», «Долина», «Юність» та «Ветерани». Перемогли «централи».

Окрасою дійства був святковий концерт,  у якому брали участь і гості з Монастириськ, і місцеві аматори.

З вітальним до гостей та учасників дійства звернулися сільський голова Анатолій Кулик та староста села Стегниківці Марія Патокіна. Вони спільно нагородили сувенірними тарілками, виготовленими якраз до свята, найстарших та наймолодших жителів села, сімейні пари, котрі найдовше прожили в подружньому житті, талановитих людей, котрі у своїх книгах висвітлили історію села.

Родзинкою свята став великий торт із зображенням карти Байковецької громади. Його спекли та прикрасили жінки села, на кожній солодкій територіальній одиниці громади стояв свій ватажок у вигляді козака і козачки.