Головна Новини СБУ нагадує про небезпеку російських фейків

СБУ нагадує про небезпеку російських фейків

Інформаційна війна росіян проти України не зупиняється ні на хвилину. Програючи нашим захисникам на полі бою, окупанти прагнуть підірвати інформаційну та кібербезпеку України в тилу.

Мета росіян – посіяти паніку та розбрат серед українців, посилити медійний ефект від ракетних ударів і розхитати українське суспільство.

Для цього ворог використовує цілий «арсенал» інформаційної зброї, від безглуздих заяв пропагандистів про радіокерованих гусей до зрежисованих фейкових відео, ІПСО та провокаційної дезінформації.

Кіберфахівці СБУ діють проактивно і докладають усіх зусиль аби швидко блокувати хакерські атаки та нейтралізувати інформаційно-психологічні операці росіян. Але пильність і обачність громадян є не менш важливими для перемоги у інформаційній війні.

Щоб не стати інструментом у руках ворога дотримуватися наступних рекомендацій:

  • користуйтеся офіційними та перевіреними джерелами інформації;
  • звертайте увагу на дату публікації матеріалу (аби застаріла інформація не була видана за «нову»);
  • не піддавайтесь впливу занадто емоційних матеріалів;
  • зауважуйте неточності і суперечності у деталях текстів;
  • ретельно оцінюйте та зважуйте повідомлені вам факти перед прийняттям рішення щодо поширення інформації.

Управління СБ України в Тернопільській області вкотре нагадує краянам, що інформаційні ресурси, які розповсюджують антиукраїнський контент координуються російськими спецслужбами, а їхні матеріали є частиною психологічних та інформаційних атак.

Пам’ятайте, що чим успішніший контрнаступ наших військових на передовій –тим активніше ворог провокуватиме нас у інформаційному просторі.

Тому дотримуйтеся інформаційної гігієни, зберігайте спокій та допомагайте захисникам України наближати перемогу!