Головна Новини П’ють, гуляють та питають чи ще не закінчилася війна. На Тернопільщину масово...

П’ють, гуляють та питають чи ще не закінчилася війна. На Тернопільщину масово повертаються заробітчани

Неодноразово у мережі публікували пости обурених жителів Тернопільщини, які розповідали, як заробітчани, повертаючись додому, святкують приїзд у ресторанах, ходять у громадські місця та взагалі наплювали на режим самоізоляції та карантину.

Боєць ДУК та військовий журналіст Михайло Ухман озвучив позицію мабуть більшості українців, які свого часу залишилися працювати вдома, допомагали військовим, і самі пішли воювати, коли решта тікали від призову за кордон.

“Приїхали кілька знайомих із закордону, тому що там прикрили виробництво. Хтось в Польщі працював, інші в Португалії, Чехії, тепер змушені бути в Україні. Зателефонували мені, запитали чи ще там війна не закінчилася? Першому я ще стерпів таке запитання, іншого “відправив” в його країну. Та не це головне..

Кілька днів хлопці сиділи в своїх домівках, потім набридло і вони почали тинятися вулицями міст, сіл, залежно, хто де проживає. Дехто з них “підсів на стакан”, інші просто нудьгували..

Місцеві мешканці почали робити їм зауваження, мовляв чого ходите між людьми, а якщо ви підхопили вірус!? Дехто з них віджартовувався, були такі, які агресивно кидалися на жителів населених пунктів, які нікуди не виїжджали, – написав Михайло Ухман у своєму пості у Фейсбук.