Головна Новини Продавали у 300 магазинах Львова: у Тернополі викрили підпільне виробництво горілки та...

Продавали у 300 магазинах Львова: у Тернополі викрили підпільне виробництво горілки та коньяку

Детективи Бюро економічної безпеки викрили у Тернополі схему незаконного виробництва алкогольних напоїв. Підробку продавали через торгову мережу в Львові, яка налічує понад 300 магазинів.

Як повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки, детективи виявили складські приміщення з горілкою та коньяком у Тернополі. Там під час обшуків вилучили близько 61 тисячі літрів рідини із запахом спирту та лінію для виготовлення алкоголю.

Лікеро-горілчані вироби доставляли до одного з підприємств у Львові, яке розповсюджувало підробку через мережу з понад 300 магазинів. На підприємстві слідчі знайшли та конфіскували понад 46 тисяч літрів контрафактного алкоголю, металеві ємності, тару, резервуари, палети з етикетками, коробки для пакування та фінансово-господарські документи.

Алкогольний склад

Алкогольний склад. Фото: Бюро економічної безпеки України

Відповідно до рішення Личаківського районного суду Львова, на майно, вартість якого становить понад 26 мільйонів гривень, наклали арешт. Наразі тривають експертизи та аналіз документації підприємства. Крім того, встановлюють повне коло причетних до схеми.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом привласнення, розтрати чи заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Джерело