Головна Новини Порушень на суму понад 1,3 млн грн виявили тернопільські аудитори в...

Порушень на суму понад 1,3 млн грн виявили тернопільські аудитори в Бережанській центральній районній комунальній лікарні

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності Бережанської центральної районної комунальної лікарні за період з 01.01.2016 по 31.01.2019. Під час ревізії виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 143 тис. грн та інших фінансових порушень майже на 1,2 млн грн.

Аудитори встановили, що Лікарня недоотримала власних надходжень в сумі 49 тис.грн внаслідок заниження вартості наданих зубопротезних послуг. Також за даними бухгалтерського обліку не відображено витрат на суму 44,3 тис.грн, здійснених на лікування потерпілих від злочинних діянь. Відповідно особи, які в судовому порядку визнані винними за заподіяння шкоди здоров’ю іншим громадянам, цих витрат не відшкодували.

Окрім того, понад 23 тис. грн асигнувань загального фонду установа безпідставно витратила на оплату комунальних послуг, повязаних із наданням платних послуг. Установлено також здійснення витрат на оплату праці за невідпраьований час, виплату матеріальної допомоги у завищених розмірах, зайву сплату єдиного соціального внеску, покриття витрат сторонніх юридичних осіб всього на суму 27 тис. грн.

Ревізією виявлено, що Лікарня у 2018 році провела реконструкцію котельні та системи опалення хірургічного корпусу на суму 1,2 млн грн, при цьому не збільшено первісну вартість вказаних обєктів за даними бухгалтерського обліку.

Також Лікарня здійснила витрати на суму понад 1,5 млн грн на надання медичної допомоги жителям інших територіальних громад, міст, районів та областей, проте не вжито заходів перед Бережанською районною радою щодо забезпечення компенсації зазначених витрат за рахунок коштів медичної субвенції. Відповідно, районною радою не використано права щодо прийняття рішення та укладання угод про передачу видатків на виконання повноважень між місцевими бюджетами.

За вчинені порушення на 9 посадових осіб Лікарні складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.