Головна Новини Першу практичну нараду по патріотичному вихованні на Тернопільщині провів В’ячеслав Кириленко

Першу практичну нараду по патріотичному вихованні на Тернопільщині провів В’ячеслав Кириленко

Нарада з питань практичного застосування національно-патріотичного виховання в Україні зібрала у Тернополі представників восьми областей, міністерств, освітян, молодіжних громадських організацій. Відбулася нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та за участі голови ТОДА Степана Барни. Також на нараду завітав Герой України, радник Міністра інформаційної політики з питань національно-патріотичного виховання молоді Володимир Жемчугов.

В’ячеслав Кириленко розповів, що у Києві разом із Міністром освіти й науки України Лілею Гриневич провели міжвідомчу комісію. Під час неї погодили усі підходи, які будуть спільно з усіма міністерствами, відповідальними за національно-патріотичне виховання, – впроваджуватися.

«В Тернопільській області сьогодні відбувається перша практична нарада після Києва. Дуже важливо, що разом з нами на цьому обговоренні є Герой України Володимир Жемчугов. Бо приклад таких людей це і є головне наше національно-патріотичне виховання. Тому сьогодні ми погодимо багато спільних моментів та підходів, після чого ці напрацювання будуть застосовані в урядових документах», – зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Володимир Жемчугов, у свою чергу, розповів, що він перебуває на Тернопільщині із проектом «Бранці Кремля». В рамках цього проекту відбувається спілкування з молоддю у вишах.

«Я дуже радий, що Степан Степанович Барна підтримав наш проект і запропонував його розширити на всю область. До цього можна було би залучати героїв з Тернопільщини і ми разом зможемо популяризувати національно-патріотичне виховання, розповідати про війну на Сході та розповідати про хлопців, які нас захищають, і які сьогодні перебувають у тюрмах Кремля», – сказав Володимир Жемчугов.

Про те, що Тернопільщина завжди рада ініціативам, які спрямовані на виховання молоді, наголосив й голова ТОДА Степан Барна. За його словами, впродовж року Тернопілля багате патріотичними заходами.

«Про теренову гру «Гурби-Антонівці» знає вся Україна. Ми хочемо, щоб таких заходів в області було якомога більше і готові їх активно підтримувати. Як підтвердження цьому – в обласному бюджеті передбачено в межах мільйона гривень на патріотичне виховання молоді. Тернопілля – це колиска національно-визвольного руху. Ми маємо інфраструктуру, яка дозволяє виховувати молодь зі всієї України. Тому для нас ініціатива Кабінету міністрів про те, що на прикладі визначених для нашого краю Героях треба будувати концепцію виховання молоді, дуже важлива», – підтвердив Степан Барна.