Головна Новини Пацієнтку з Почаєва в Тернопільській лікарні швидкої допомоги підключили до ШВЛ

Пацієнтку з Почаєва в Тернопільській лікарні швидкої допомоги підключили до ШВЛ

Пацієнтку з Почаєва, яку 20-го квітня о 8-й ранку перевели з районної лікарні до Тернопільській лікарні швидкої допомоги, сьогодні підключили до ШВЛ. Про це повідомив директор лікарні Ярослав Чайківський, пише Суспільне.

“Пацієнтка 59 року народження прибула у важкому стані, ці два дні в неї не трималися гемодинамічні показники, низький рівень постачання крові киснем. Організм самостійно не справлявся. Тому довелося підключити її до апарату штучної вентиляції легень”, – розповів Ярослав Чайківський.

Головний лікар Почаївської районної лікарні Богдан Кучер розповів, що пацієнтка поступила до лікарні з двобічною пневмонією, з обструктивним елементам. У неї супутні захворювання, зокрема кардіосклероз”.

Пацієнтку з Почаєва в Тернопільській лікарні швидкої допомоги підключили до ШВЛ

Пацієнтку з Почаєва в Тернопільській лікарні швидкої допомоги підключили до ШВЛ. оригінальне

Загалом у Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 11 годину 22 квітня перебувало 17 хворих на COVID-19. Шестеро з них – тернополяни. Ще двоє людей у лікарні – із підозрами на коронавірус. Одна пацієнтка підключена до апарату штучної вентиляції легень. Стан решти хворих задовільний та середньої важкості.

У Тернопільській міській дитячій лікарні пацієнтів з підтвердженим COVID-19 – немає. Також хворих із підозрами на коронавірус нема.

У Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації перебуває 16 тернополян.

27 тернополян знаходяться на амбулаторному лікуванні. 1 людина одужала – це перший випадок COVID-19 у Тернополі.

Станом на 22 квітня в Тернополі виявили коронавірус ще в трьох тернополян. Це дві жінки та чоловік віком від 30 до 35 років. Хворі почувають себе добре і перебувають на амбулаторному лікуванні вдома.

Загалом під початку епідемії коронавірусу підтвердили 34 випадки COVID-19 серед тернополян.