Головна Новини Партнери «Української команди» з Німеччини привезли повний автобус допомоги для лікарні у...

Партнери «Української команди» з Німеччини привезли повний автобус допомоги для лікарні у Збаражі

Томас та Пітер – волонтери з Німеччини, які з перших днів повномасштабного російського вторгнення співпрацюють із волонтерським штабом «Українська команда».

Благодійники працюють, аби військові з Тернопільщини, ВПО та потребуючі мали усе необхідне для життя під час війни.

– Ми підтримуємо людей в українських лікарнях, школах. Діти мого колеги роблять браслети жовті і сині, таким чином збираються гроші в Німеччині для допомоги українцям. Так, нам страшно тут, але українці живуть у таких небезпечних умовах постійно, – розповідає волонтер Томас Готволд.

З Європи до Тернопільщини волонтери приїжджають уже дванадцятий раз. Цього разу Томас та Пітер на великому автобусі з причепом привезли гуманітарну допомогу для Збаразької центральної лікарні.

– Ми отримуємо величезну кількість медикаментів, парентерального харчування, а також простирадла для військовослужбовців, одежу для військових, продукти для військових і ВПО, – зазначив директор Збаразької центральної лікарні Григорій Чепіль.

Волонтер «Української команди» Ігор Дмитришин координує доставку та розподіл допомоги від німецьких волонтерів.

–  Наші партнери Томас та Пітер привезли продукти харчування, багато дороговартісних медикаментів. Окрім цього, вони доставили у Збараж мобільну котельну. Вона повноцінно забезпечує заклади освіти, це дуже потужний і цінний для нас подарунок, – поділився Ігор Дмитришин.  

Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області співпрацює із десятками волотерськими організаціями Європи. Друзі із Німеччини – чи не найщедріші.

– В Німеччині кажуть, що ця війна неправильна, так не має бути. Ця несправедливість має зупинитися! Ми зробимо все можливо, щоб наблизити вашу перемогу, – наголосили німецькі волонтери.  

Вже у середу, 18 жовтня «Українська команда» отримає від німецьких друзів дороговартісний переносний рентгенівський апарат. Його планують встановити у Збаразькій центральній лікарні.