Головна Новини Офіційна позиція Компанії «Контінентал Фармерз Груп» щодо дотримання екологічних норм під час...

Офіційна позиція Компанії «Контінентал Фармерз Груп» щодо дотримання екологічних норм під час роботи елеватора в м. Борщів

Сучасний елеваторний комплекс у м. Борщів було введено у експлуатацію у 2012 році на підставі дозволу №6120810100-132, виданого Тернопільською обласною державною адміністрацією. Усі виробничі об’єкти Компанії, зокрема елеватор у м. Борщів, здійснюють свою діяльність із дотриманням законодавчих вимог та екологічних норм і за наявності всіх дозвільних документів. Для введення в експлуатацію сушильного комплексу пройдено всі необхідні перевірки та отримано документи, які свідчать про те, що діяльність виробничого об’єкта безпечна для навколишнього середовища.

Нещодавно у ЗМІ було розповсюджено інформацію щодо незручностей, які спричиняє місцевим жителям робота елеватора. Під час роботи будь-якого зерносушильного комплексу, і елеватор у м. Борщів не є винятком, відбувається незначний викид органічних речовин у вигляді пилу та дрібних елементів рослин. Хочемо підкреслити, що відходи, які можуть потрапляти в повітря на різних етапах роботи сушильного комплексу, є органічними залишками, а не хімічними речовинами. Кількість органічних відходів, їхня форма та забарвлення залежать від культури та сорту. Наразі комплекс приймає на сушіння та зберігання зерно кукурудзи, природний колір якої може варіюватися від біло-жовтого до рожевого і навіть червоного. Виробничий цикл зерносушильного комплексу в м. Борщів не передбачає жодної хімічної обробки зерна, тому припущення щодо залежності кольору органічних залишків від обробки хімічними речовинами є хибним та безпідставним. Інтенсивність викиду органічних залишків у процесі сушіння та під час розвантаження вантажівок на елеваторі, своєю чергою, залежить від природних чинників, перш за все – від сили та напрямку вітру.

Компанія «Контінентал» прагне налагодити не лише сучасне та ефективне виробництво, але й виконувати свою діяльність, не створюючи незручностей жителям довколишніх територій. Саме тому, зважаючи на розташування елеватора безпосередньо близько до житлових будинків, було ухвалено рішення мінімізувати наслідки операційної діяльності елеватора та додатково встановити аспіраційне обладнання, яке складається з двох пиловловлювальних циклонів. Таке устаткування виконує функцію фільтрів. На нинішньому етапі тривають пусконалагоджувальні роботи першої черги модернізації, які допоможуть зменшити потрапляння в повітря залишків сільськогосподарських культур. Варто зауважити, що елеватор у м. Борщів працює із сучасними сертифікованими сушарками, робота яких не потребує використання додаткових фільтрів, тож встановлення допоміжного захисного устаткування є власною ініціативою Компанії. Всього заплановано дві хвилі дооснащення. До повного закінчення робіт з модернізації Компанія використовує лише ті сушарки, на яких уже встановлено додаткове обладнання. Ці та інші заходи спрямовані на зменшення впливу діяльності сушильного комплексу та збереження комфорту містян.

«Контінентал» цінує співпрацю з громадою м. Борщів. Компанія сприяє розвитку території сумлінною сплатою податків та підтримкою соціальних ініціатив громади. Зокрема, лише торік елеватор сплатив майже 24 млн грн податків.

«Контінентал Фармерз Груп» є відкритою Компанією, яка готова відгукнутися на звернення жителів територій, де працюють її виробничі об’єкти. Діє цілодобова гаряча лінія, куди можна звернутися із запитаннями щодо діяльності агрохолдингу, – 0 800 508 805.