Головна Новини Не довжив кілька днів до дня народження: у Тернополі попрощалися із захисником

Не довжив кілька днів до дня народження: у Тернополі попрощалися із захисником

У Тернополі попрощалися з військовим Михайлом Сидораком. 8 квітня йому мало виповнитися 42 роки. Загинув боєць на Донеччині, під Бахмутом.

Чоловік загинув 2 квітня на Донеччині. 8 квітня йому мало б виповнитися 42 роки. Михайло був навідником аеромобільного батальйону. Чоловік пішов на фронт у січні, повідомляє Суспільне.

“З тої хати пішло два брати, внук, трьох з одної хати на фронті і жінка четверта. Був чемний, працьовитий хлопець. Поважав родину, спокійненький був. Нікому не відмовив, всіх слухав. Любий з села скаже, що то був спокійний хлопчина”, – каже хрещений батько Василь Попівняк.

У Тернополі попрощалися із військовослужбовцем Михайлом Сидораком

Василь Попівняк. Фото: Суспільне Тернопіль

Михайло Сидорак працював електрослюсарем на фірмі, яка займається ремонтом електродвигунів. У колективі Михайла поважали, говорить його колега Віталій Федуник.

“Це було в січні, він прийшов і при тому, що в людини хвора мати, двоє дітей, дружина військовозобов’язана, брат воює від початку, він прийшов і каже, що хлопці, я йду воювати. Мені 22 роки от нещодавно виповнилося, приблизно стільки часу я знаю Михайла Богдановича. До чого б він не брався, у всьому в нього все виходило. В колективі його надзвичайно поважали. Я особисто поважаю і це надзвичайна втрата”.

У Тернополі попрощалися із військовослужбовцем Михайлом Сидораком

Віталій Федуник. Фото: Суспільне Тернопіль

Старший брат Михайла Сидорака Роман уже рік воює на фронті. Він розповів, що до повномасштабного вторгнення разом з братом працювали та жили. Воювали брати на різних напрямках.

“На запорізькому напрямку, син на херсонському. Михайло був в Житомирі, його на Бахмут кинули, в найгарячішу точку. У неділю переважно телефонував, минулого тижня він дзвонив, то казав, що все нормально, йде на обід. Був добрим братом, щирим, люблячим. Дітей, жінку любив, майстер був великий. Весь час разом, разом на роботі працювали, помагали один одному і по господарству. Ми живемо разом в одній хаті. Ціле життя ми разом були. Один за одного горою стояли”.

У Тернополі попрощалися із військовослужбовцем Михайлом Сидораком

Роман. Фото: Суспільне Тернопіль

У Домі печалі в Тернополі родичі, друзі, колеги, знайомі віддали шану бійцю. Після панахиди прощання продовжили в селі Глядки, звідки родом Михайло Сидорак. Там його і поховали. У загиблого залишилася мама, дружина, син та донька.

У Тернополі попрощалися із військовослужбовцем Михайлом Сидораком

Прощання з військовослужбовцем. Фото: Суспільне Тернопіль